Lidt om skulderskævhed…

Af: Anja Thorup Jensen

Jeg har for nylig været ude hos den sødeste hest, som var begyndt at udvikle lidt skulderskævhed. 

Da jeg tager kontakt til hesten, og spørger ham om hvordan han oplever skulderskævheden, viser han at den hænger sammen med en nedsat bevægelighed af hans rytters nakke. -En rytter som han ellers er super glad for, fordi hun er blid og kærlig, og især fordi han føler sig set og hørt af hende, og fordi hun er så god til at gøre hans træning afvekslende og sjov. Man han føler at det er som om hendes venstre side af nakken er låst, og at det forplanter sig ned gennem hendes krop, og gør det svært for hans krop at komme af med bevægelsen, fordi den bremses af hendes krop.

Derfor spørger jeg hans rytter om hun har ondt i nakken, eller om hun oplever nedsat bevægelighed af nakken.  Men det gør hun ikke….hun prøver også at bevæge den lidt i alle retninger, og syntes at den virker ganske fri og uden smerter. Og hendes bevægelse ser faktisk også ganske fri ud. Men når jeg kikker på energien kan jeg se en blokering omkring nakken. Jeg spørger derfor om jeg må mærke hendes nakke –og det første der springer i mine øjne, er hvor stor forskel der er på hendes øre… Jeg bruger nogle minutter på at løsne den energi-blokering jeg kunne se, hvorefter hun rent faktisk føler mere frihed og bevægelse i nakken.

Grunden til at jeg gerne vil dele dette med Jer er, at det ikke altid er så let at gennemskue hvor årsagen til et problem, har begravet sin rod. I dette tilfælde er der tale om en hest jeg har mødt flere gange, og ved at han regelmæssigt får tjekket sadlen af sadelmager, for nylig har haft tandlæge, at hovene bliver ordnet regelmæssigt, at ejer er meget opmærksom på hans foderplan osv. Så alle de steder vi ellers ville lede efter en årsag, er der allerede fuld opmærksomhed på.

Så hvis du har en hest der døjer med én eller anden udfordring, og du ikke rigtig kan finde en årsag, så prøv at tage et ekstra kik på dens rytter / dem der er omkring dem. Også selv om du/de ikke umiddelbart oplever smerter eller nedsat bevægelighed. Hjælp gerne hinanden med at se på hinandens symmetri, er muskelmassen ens i begge sider af kroppen –og på forside og bagside af kroppen. Hvordan er balancen. Hvordan er motorikken i de to sider af kroppen, osv.´

Har du selv oplevet at finde årsagen til et problem hos din hest (eller et andet dyr) et uventet sted?
Hvis ja, så vil jeg elske at læse om det –og det vil kunne være til stor gavn for andre, at få et tip om hvor man evt. kan lede efter en rod der har gemt sig.. 😉

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du læse mere om de teknikker jeg arbejder med. Hvis du er interesseret i at få mig ud til dig selv eller din hest / pony / hund / kat er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717

Tip!
Hvis du gerne vil læse lidt mere om skulderskævhed, kan du gøre det her: Øhhh….hvordan skal sadlen lige ligge? – Velkommen til Moderne Hestehold

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives, uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *