Er det bygning eller holdning?

Af: Anja Thorup Jensen

I sidste uge var jeg ude hos de skønneste hunde, og kom bl.a. til at snakke med deres ejer om, at det vi måske umiddelbart tror, er en lidt kedelig bygning hos hunden, i mange tilfælde mere er et spørgsmål om dårlig holdning – og at der kan være virkelig mange forskellige faktorer, der påvirker hundenes holdning.

Jeg fik desværre ikke taget billeder af hendes hun ved mit første besøg, så jeg kan ikke vise de ændringer der skete med den.
Men billederne herunder viser et ganske godt eksempel på hvordan det er godt kunne ligne en skidt bygning, i virkeligheden blot var en skidt holdning.

Billedet til venstre er taget da jeg mødte hunden Futte første gang, og umiddelbart inden jeg gik i gang med at arbejde med ham.
Billedet til højre sendte hans ejer Tina mig, 21 dage senere, sammen med denne dejlige hilsen.
“Hej Anja, Jeg ville lige give dig en status på dyrene. Futtes varme i ryggen har helt klart aftaget. Han virker også mindre øm, og jeg syntes altså også han virker mindre spændt! Det sidste kan selvfølgelig også være fordi det er det, man gerne vil se, meeen jeg syntes nu alligevel… Vi mødte en fremmed hund i dag for første gang siden du var her, og der gøede han én gang, og så legede de derudaf. Det er altså stort når man hedder Futte, og normalt gør og gør, fordi det bedste forsvar er et angreb i hans verden. Det er jo ikke sikkert at der er en sammenhæng, men det er da tankevækkende at det lige bliver bedre nu. Kærlig hilsen Tina”.

Årsagen til, at ejeren af den hund jeg besøgte i sidste uge kontaktede mig, var at den kløede sig voldsomt meget. Men hunden selv, syntes at ubehag i nakke og ryg var et større problem…. Det viste sig da også, at den havde tendens til at runde ryggen, og ikke brød sig ret meget om at blive rørt hen over ryggen –og at den aldrig lagde sig på ryggen / rulle rundt over ryggen.

Umiddelbart efter kropsafbalanceringen ruller hunden om på ryggen…

Og 5 dage senere skriver hendes ejer bl.a. følgende til mig:
”Kære Anja
Tusind tak for sidst. Vi er så glade for, at have haft besøg af dig!
Hvor var det en fornøjelse, at se hende rulle rundt på ryggen i onsdags. Det har hun aldrig gjort før.
Det virker, som om hun er knapt så rundrygget som før, og hun går nok lidt mere lige.
Jeg tror, at hun sover mere afslappet – måske bedre søvn? Men hun har også sovet mere, end hun plejer
Hun klør sig ikke helt så meget.”

Og et par uger senere får jeg denne skønne hilsen:
”Kære Anja, Jeg fryder mig stadig over at se hende rulle rundt på ryggen. Det er en fornøjelse at se. Og hun strækker mere ud i ryggen. Hun er stadig rundrygget men perioderne, hvor hun strækker ud, bliver længere. Hun klør sig også fortsat mindre.”

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du læse mere om de teknikker jeg arbejder med. Hvis du er interesseret i at få mig ud til dig selv eller din hund / hest / pony / kat er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives, uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *