Feedback fra en kat…og lidt om hvorfor både dyr og vi mennesker ofte bliver trætte efter en Kropsafbalancering.

Af: Anja Thorup Jensen

Jeg har fået dette skønne billede, af ejerene af én af de katte jeg har besøgt her for nylig. Med billedet skriver de bla., at den har sovet og hvilet meget efter mit besøg… Og dét er noget jeg hører meget ofte. Men jeg får også regelmæssigt af vide, at dyret virker friskere og virker til at have mere overskud efter mit besøg –men ofte efter at de har haft en periode med mere søvn og hvile.

Det er heller ikke ualmindeligt, at jeg fra menneske-klienter hører, at de sover mere og/eller bedre, efter at have været på briksen hos mig, og at de (når de så ér vågne…) ofte har bedre koncentrationsevne og/eller føler mere overskud. Ind i mellem får jeg også en melding om, at de af sig selv begynder at vågne (og ikke mindst føle sig friske…) tidligere på dagen, hvor de før var ”nat-ugler”.

At mange oplever et øget behov for / ønske om mere søvn og hvile efter en kropsafbalancering, hænger sammen med at jeg i virkeligheden ikke gør ret meget andet, end at prøve at give kroppen de bedste muligheder for selv at finde tilbage til en bedre balance. Så det er i virkeligheden kroppen selv (og ikke mig) der gør arbejdet, og kroppen har i den forbindelse brug for ro og hvile.

På samme måde får jeg også regelmæssigt tilbagemeldinger fra klienter, der efter en kropsafbalancering oplever en naturlig lyst til at spise mere sundt. Igen, fordi vores fantastiske kroppe godt ved hvad der er godt for dem, og især når kroppen arbejder, har den brug for masser af næring.

At nogle oplever en ændret døgnrytme, efter en kropsafbalancering, hænger typisk sammen med den måde vores organer arbejder på. Det er nemlig sådan, at alle vores organer har perioder hvor de arbejder maksimalt, og perioder hvor de hviler. Og vores kroppe søger naturligt at tilpasse sig denne ”organ-rytme”, fordi det er her den fungere bedst, og det er derfor typisk når vi følger denne rytme, at vi har det bedst. Men hvis der er for meget der ”larmer” i og/eller omkring os, kan det være svært at mærke kroppens ønske om at være balanceret og synkron med både vores indre og vores omgivelser. Når der så efter en kropsafbalancering er blevet skabt lidt mere ro og balance, bliver det nemmere at mærke kroppen og dens behov.

Men måske kunne vi lade os inspirere lidt af disse krops-reaktioner, og se hvad der sker, hvis vi fx giver kroppen lidt mere hvile?
– Måske bare 5 min hvor vi bare ÉR…
– Eller 5 min hvor vi blot ligger på ryggen og kikker op i skyerne…
– Eller hvad med 5 min hvor du blot tager 10 dybe vejrtrækninger sammen med din hest/hund/kat….hvad sker der så? Og hvordan reagere dit dyr?

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du læse mere om de teknikker jeg arbejder med.
Hvis du er interesseret i komme en tur på briksen hos mig, eller få mig ud til dit dyr, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives, uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *