Feedback fra kunder

Se Anja 😃😃😃 øverste billede er taget dagen inden du kom. Nederste billede er taget i dag (efter 3 dage). 😃 Hun har fået meget finere ryg. Og hendes lænd er simpelthen blevet så blød nu, og hun slæber ikk sine bagben mere hen over gruset. Før var der slæbespor efter bagbenene det er det ikke nu. 😁 Og ser også ud til brystet er løftet sig lidt op 😃 og nu kan jeg løfte hendes bagben og lave cirkelbevægelser uden hun falder ud af balance 😁 det helt vildt hvad det har gjort. 😊 Glæder mig helt vildt til at ride en lille tur på hende på søndag. ☺️ Det har virkelig gjort underværker for lady Hilsen Louise

 

“Hej Anja
Jeg ville bare give dig en lille opdate om hvordan det står til hos os;
Vi har det bare rigtig godt sammen nu Cheila og jeg
Hun er slet ikke så sur omkring det at få spændt gjord som hun har været og som jo i virkeligheden var årsag til jeg kontaktede dig på baggrund af din artikel om gjordkramper (og det trods lidt græs mave – haha) og hun er samtidig blevet vildt smidig fortil  Der er noget der har virket!! Jeg er helt positivt overrasket!!
Jeg har kun en let forbindelse til tøjlen nu og hun er bare hos mig under hele rideturen, rider jeg hende lang, rund og dyb ved at strække min hånd frem søger hun ned og løfter jeg den igen følger hun med – jeg har ALDRIG haft hende så ridelig og glad før. Det er så dejligt.
Hun elsker at få massage og få strukket ben.
Jeg må indrømme at inden dit første besøg, der var jeg noget skeptisk for hvad var det her for noget og ville det overhovedet virke osv osv…
Men med min åbne, positive indstilling til noget helt nyt, der må jeg sige at jeg godt ser en forandring nu – det er virkelig positivt.
Jeg vælger derfor at tro på at vores heste er så meget mere end kun muskler og knogler og tingene virkelig indvirker på hinanden. Wellness for dem er i den grad også wellness for os.
Det er helt utroligt hvad det har givet os at du er kommet ud til os – tak for det.
Det eneste jeg fortryder nu er, hvorfor jeg ikke har gjort det meget før!
Mange kærlige hilsner fra Camilla Andersen – Og hestevrinsk fra Cheila”

 

“Hej Anja
Jeg vil bare lige fortælle dig, hvordan det går med Onysca.
Hun er nu så småt i gang igen efter de 5 dage.
Den første dag var hun lidt forsigtig, som om hun gik på is. Hun virkede lidt søgende i sin gang.
Hun blev ret hurtig flad, men var meget mere glad.
Den anden dag var hun meget frisk og gik godt fremad. Specielt i skridten. Før din behandling gik hun lidt lad og langsom frem, men nu skal jeg da lige love for, at hun bare går derud af
Hendes galop på højrevolte, som vi havde mange problemer med, er nu meget mere op ad bakke, og man kan næsten ikke se forskel på højre og venstre galop.
Hun er blevet meget mere fri i bevægelserne, bruger ryggen meget mere og hun stopper ikke mere voldsomt op ved skift at volte.
Hun virker bare meget mere glad og tilfreds.
Vi glæder os meget til at arbejde videre med hende.
Mange tak for hjælpen
Knus Eva”

 

“Det føles som om du får min krop til selv at løsne spændingerne indefra.
Efter i flere år at have gået til kiropraktor 2 gange om ugen, uden mærkbart resultat, er det ”mærkeligt” at opleve hvor meget bedre jeg har fået det med færre smerter, bedre balance, og øget sammenhæng i kroppen, efter blot et enkelt besøg hos dig. Nu begynder jeg så småt at tro på at jeg alligevel kan få det bedre. ”

 

“Da Marie-Louise kontaktede mig, beskrev hun sin hest Denice sådan:
Sagen er den, at jeg har en dejlig hoppe fra 98, som jeg har haft i 9 år.
Min udfordring er, at der er meget langt mellem hendes “gear”, og at hun løber rigtig stærkt.
Hun er 1/4 fuldblod – hvilket jeg har haft tilskrevet som en forklaring.
Derudover opdagede jeg hurtigt, at hun ikke brød sig om dressurpisken, “den løb hun fra” – hvilket jeg også tilskrev, som en mulig forklaring.
Jeg har arbejdet med halve parader, og jeg har altid fodret hende så energifattigt som muligt.
Og så har jeg ellers bare tænkt, at hun da måtte sætte farten ned i takt med, at hun blev ældre.
Nu er hun altså godt på vej mod de 20, og hun løber/flygter stadig fra et eller andet, når hun traver og galoperer.
Hun er dog med tiden blevet mere rolig og et nussehoved, som egentlig har det fint med at spise gulerødder.
Lige så snart jeg beder hende om at trave osv. så “stikker hun af”.
Det er faktisk endt ud i, at jeg ikke rigtig har travet og galoperet de sidste 4 år.

Ca 2½ måned efter at have besøgt Denice og givet hende en kropsafbalancering fik jeg denne skønne mail fra Marie-Louise:
Hej Anja 😊
Så fik jeg endelig sat mig ned og skrevet til dig, hvilket jeg har tænkt på mange gange efter dit besøg i april.
Det er helt fantastisk at se, hvad din behandling har gjort ved Denice.
Jeg har simpelthen fået så rolig en hest. Hun står stille inde i stalden uden at være bundet – selvfølgelig skal hun lige engang imellem tjekke om der er mad.
Det aller aller bedste, og der hvor jeg kan se det tydeligst, er at hun ikke længere skider inde i stalden.
Førhen gjorde hun det konsekvent som det første, hver eneste gang jeg tog hende ind.
Siden dit besøg har hun ikke gjort det en eneste gang. 👍
Hun virker også mere frisk samtidig med, at hun er blevet mere rolig.
Vi har ikke redet så meget, dog har jeg oplevet, at hun selv har foretrukket at skridte.
Hun har travet roligt og er efter nogle minutter slået over i skridt.
Lidt dovent men hellere det end, at hun har så travlt.
Hun snubler stadig lidt og har til tider ret travlt. Så jeg vil gerne have dig ud til et opfølgende besøg.
Den virkning det har haft indtil videre er fantastisk!

Da jeg så skrev og spurgte om jeg måtte lægge hendes mail ud, fik jeg endnu en dejlig mail:
Hej igen Anja 😊
Ja selvfølgelig må du bruge min mail, det vil kun være dejligt, hvis andre kan opleve samme forbedring og glæde!
Jeg kan blive helt ked af, at jeg ikke har fundet dig før. At det først er her efter 9 år, at jeg har fået en fantastisk udgave af min hest.
Hun virker meget mere afslappet (det er lidt svært at beskrive over mail), men hun hviler i sig selv og er blevet mere rolig i sin væremåde og deraf også at omgås.
Og nu kan jeg kun grine af, at jeg i 9 år har samlet op efter hende på staldgangen hver eneste gang, jeg har haft hende inde.
Det har aldrig fejlet, og nu er der ingenting – det er så vildt! 😊
Jeg kan tage hende ind med ro nu – kun en gang i mellem, når den ene kammerat vrinsker for meget, er hun opmærksom.
Denne opmærksomhed er også på en anden måde – med mere ro på i stedet for 600 kg frustration.
Så kun lidt udfordring med at forlade hendes hjem og den her “veninde”, som klistre til hende.
Jeg glemte at skrive at præcis som det med at hun førhen lagde “en klat” inde, så bed hun også, når jeg rørte/striglede hende på bringen.
Det har hun heller ikke gjort en eneste gang siden behandlingen.
Så igen – sikke en fantastisk behandling og tusind tak for det!!
Mvh. Marie-Louise og Denice”

 

”Kære Anja. Jeg tør næsten ikke sige det, for jeg tror måske ikke helt selv på det, eller er bange for, at det begynder at gå dårligt igen.
Men jeg har ikke oplevet, at hun snubler. Nu har jeg kun været i hallen, prøver at ride tur i weekenden.
Red dressurundervisning på hende mandag, og jeg kan ikke huske at hendes galop på højre side har været så god!
Hun er blevet nemmere ( ikke super god endnu ) at dreje på venstre volte. Stadig stiv, men ikke så stiv som inden du kom.
Hun går bedre med hendes dressursadel end med springsadel, så den skal tjekkes.
Hun har stadig ikke den store energi, men alligevel til springtræning i går, gik hun godt frem af sig selv….. Yeah… Træneren var overrasket over, at hun ikke kiggede som hun plejede, og hun sprang bedre med bagparten.
Du er go’ – vi er på rette vej – jeg tør næsten ikke tro på, at det holder. Så jeg glæder mig til, at du kommer igen, så du kan mærke om hun er blevet bedre ;0) Håber virkelig at hun kan blive nogenlunde blød og OK at ride til daglig ;0) De bedste hilsner fra Tina”

 

”Endnu en gigantisk ruchetur i min krop idag efter et besøg hos moderne hestehold med Anja Thorup Jensen det var godt nok vildt. Kroppen reagerer helt vildt på hendes behandling pt føler jeg mig kørt over af en damptromle samtidig med at kroppen siger den har masser af energi. Så er spændt på en god nattesøvn hvordan jeg har det i morgen. Tak Anja for det du nu gør og kan få min krop til

 

“Hej Anja,
Tak for sidst. Det var et yderst spændende møde vi havde, og det har sat tankerne i gang hos alle der var her og se dig behandle Chex.
Det går godt med Chex. Nej det passer ikke…………. det går UALMINDELIGT GODT med Chex Det har været enormt spændende at se udviklingen i hendes krop løbende. Både under rytter, og ude på folden.
Hendes krop er markant styrket. Og hun har fået en betydelig større smidighed når hun går på folden, og større styrke under rytter. Der er nu langt imellem at hun “låser” bagtil, og hun har forbedret hendes balance fortil. Har brugt alle de øvelser du lærte os og det er en fornøjelse, både for hest og rytter at arbejde med dem.”

 

“Hej Anja 🙂 selv om det er meget lang tid siden du var ude til min hest Vlorett så syndes jeg du skulle høre vores solskinds historie som du har være en del af. Du skal vide at hun er blevet en så meget mere afslappet hest og er slet ikke så nervøs mere… 🙂 Du har ude hos os i starten af i året, og fandt ud af hun have rigtig meget stress side som trykkede, samt hun have nået med kæben der gjorede hun have lidt nedsat hørelse og syn på højre side, samt nået mere.. efter din behandling kunne jeg mærke store fremskridt i dressuren, hun lage sig ikke mere på forparten, og var meget mere samarbejdes villig 🙂 desværre blev hun skadet hen over foråret og stod til mulig aflivning… men mod alle ods er hun nu 100 % rengående igen 🙂 men det utrolige er at, jeg stadig kan mærke at din behandling har virket på hende.. hun er blevet så mere glad og snak saglig, og har fået et mere roligt udtryk… men der hvor jeg mærker det mest er på vores turer.. før hen blev hun bange for alt… hun var som en bombe som bare ventede på at springe over et eller andet.. om det var en bil, en gren ja hvad som helst.. men nu kan bile, busser, lastbiler og traktor køre lige fordi hende uden problemer, hun kigger højst og går lidt til siden, vis der er nået lidt farligt… vi nyder virkelig vores tur nu og det så dejligt at jeg ikke skal være to skridt foran for at se om der er nået hun kan blive bange for… 🙂 så selv om det er langtid siden du var her, så ser jeg stadig de mirakler ud har gjort for hende og os 😀 så 1000 gang tak for det 🙂 Hilsen Marie og Vlorett 🙂

 

Feedback efter Workshoppen ”Hjælp selv din hest – med viden om sammenhænge mellem anatomi, fysiologi og adfærd”

  • “Er helt fyldt op, på den absolut gode måde, efter en fantastisk søndag med Anja fra Moderne Hestehold og en håndfuld dejlige, søde hesteejere
    Er virkelig blevet fyldt op og inspireret til at arbejde endnu mere holistisk med mine 3 sortbrune isbamser og er kommet et lille skridt frem, i min viden om hestens kropsbygning, muskelsætning og skelet (men damn, det er svært og der er lang vej)…
    Anja ved virkelig hvad hun snakker, om når hun fortæller og lærer fra sig – og det eneste problem er at tiden gik aaaalt for hurtigt
    Tak for en dejlig dag Anja Thorup Jensen”
  • “Kære Anja og alle i skønne ridepiger. Tusinde tak for en helt igennem skøn dag. Dejligt med så mange dejlige mennesker og ismuler. Jeg har VIRKELIG nydt dagen og følte at den bare FLØJ afsted. Jeg har lært utrolig mange ting og begynder efterhånden snart at kunne forstå min ismule mere og mere. Vil så gerne gøre det perfekt for mine ismuler, men er samtidig bange for at det jeg prøver at gøre alligevel ikke er NOK??? OG hele tiden lærer man noget nyt som ofte kan give en “dårlig samvittighed” :o( MEN et er sikkert – så længe jeg vælger at have mine ismuler – så længe vil jeg prøve at gøre mit bedste og lytte til dem
  • Og manden til én af deltagerne har skrevet: “Jeg vil trods min beskedne viden om heste gerne sige at det var en glad, inspireret og strålende dejlig kone jeg fik afleveret efter jeres kursus. Tak hesteverden og tak heste

 

“Hej Anja – En lille opdatering.
Vi har pt en hest som der står afslappet på staldgangen både før og efter ridning. En glad hest som der skridter frisk frem, når vi rider fra stalden og hun stopper ikke op mere. Hun skridter mere frit fortil, træder en 1/2 hov over eget spor samt løfter sine baghove mere over jorden. Hun ligger sig selv ned hvor hun ligger bedst under ridningen og hun ligger mere stabilt, har ikke slået med hovedet siden.
Pt træner vi grundridning, balance og overgange i ridehuset og så skal hygges med ture i skoven når vejret tillader det.
Vi glæder os til at du kommer igen og forhåbentlig kan mærke en bedring. Vrinsk…”

“Kære Anja: Vil lige give dig en lille tilbagemelding. Han er blevet smidigere og meget mere fri i sine bevægelser. Jeg har også bemærket at han ikke længere står understillet på forbenene, når han står ude på folden. Men det aller bedste er at han blevet gladere og har fået ”glimt i øjet” Du har virkelig gjort en forskel for os, så tusind tak for hjælpen!!”

 

Jeg havde jeg en ung pige på briksen, og om aftenen fik jeg denne skønne sms fra hendes mor:
”Tak for i dag. Det var så skønt at høre jer grine. Hun har talt om dig lige til nu og om alt det du har forklaret
Senere på aftenen fik jeg så denne sms:
”Nu snakker hun om det hun skal huske at spørge om næste gang. Måske vi kan installere en OFF knap på hende Ja hun er skøn. Men du er altså også bare så skøn og et dejligt menneske. Tusind tak for din hjælp!”.

 

“Hej Anja, Jeg ville lige give dig en status på dyrene
Futtes varme i ryggen har helt klart aftaget. Han virker også mindre øm, og jeg syntes altså også han virker mindre spændt! Det sidste kan selvfølgelig også være fordi det er det, man gerne vil se, meeen jeg syntes nu alligevel   Vi mødte en fremmed hund i dag for første gang siden du var her, og der gøede han en gang og så legede de derudaf. Det er altså stort når man hedder Futte, og normalt gør og gør fordi det bedste forsvar er et angreb i hans verden. Det er jo ikke sikkert at der er en sammenhæng, men det er da tankevækkende at det lige bliver bedre nu
Lucky er glad og lykkelig som altid, og det er bare dejligt.
Kærlig hilsen Tina”
Billedet til venstre er taget da jeg mødte hunden Futte første gang, og umiddelbart inden jeg gik i gang med at arbejde med ham. Billedet til højre sendte hans ejer Tina mig 21 dage senere sammen med denne dejlige hilsen.

 

“Kære Anja. Du skal høre hvordan det går nu. Hun er blevet meget gladere, og at det virker til at hun virkelig nyder at kunne bevæge sig mere frit – hun er ligefrem begyndt at lave krumspring på folden Hendes bevægelser er blevet meget bedre –større, smidigere og mere rummelige. Og så går hun nu villigt frem, hvor hun før tøvede. At hun pga hendes tidligere skader nærmest var umulig at bøje / få til at runde til højre troede jeg ikke der kunne gøres noget ved, men nu arbejde hun godt på begge volter. Hendes taktproblemer var også væk. Det med at hun plejede at stå og ”bore” bagbenene ned i spånerne i boksen er hun nu næsten holdt helt op med. En anden ændring jeg har bemærket i boksen er, at hun nu løfter sine ben når hun bevægede sig rundt i den, så den ikke længere er rodet TAK ANJA

 

“Hej Anja. Først vil jeg lige sige at jeg er imponeret hvad du kan 🙂, jeg var på en lang ridetur igår aftes og jeg bliver normalt altid meget træt i ryggen og får ondt, men jeg mærkede intet til ryggen og i dag har jeg været på arbejde uden at ha ondt, det er en mærkelig fornemmelse ikke at ha ondt, tænk at der ikke skulle mere til 🙂 Du er jo fantastisk 🙂
Jeg glæder mig rigtig meget til du kommer til min hest, er meget spændt på om jeg kan mærke ændringer. Det kan godt være der kommer nysgerrige blikke, folk er altid spændt på når det er noget nyt Kh Vickie Olsen ”

 

“Hej Anja lige en datering herfra. jeg var lidt skeptisk da du sagde at min hest var trist pga hans sidekammerat han var en pestilens over for ham, og han gav de udslag på lungerne. Men må tage hatten af endnu engang. Han har ikke hostet siden du var der sidst, og det med sidemanden, tja der har jeg fundet ud af de har lidt en slåskamp når de spiser eller drikker. Selvom det er i hver sin side af deres bokse. Nabohesten bider simpelthen ud efter min når han står i boksen. Så han bliver af gode grunde sur. Utroligt hvad man pludselig lægger mærke til “.

 

”Kære Anja. Jeg vil lige komme med en tilbagemelding -og en anbefaling til dem som læser dette om at gøre brug af din kunnen. Jeg har fået en behandling af Anja med det hele. Inden behandlingen havde jeg været dehydreret i mere end ½ år og mine væske tal var helt skæve. Jeg havde også i længere tid følt at det var svært at lukke øjnene op. Havde hovedpine i baghovedet den dag jeg var hos Anja, men den var væk da Anja var færdig med mig. Jeg fik nogle punkter jeg skulle masere og nogle skulle jeg holde blidt på. Det har jeg gjort næsten hver dag siden.
Det med øjnene var hurtig væk og huden på hænder, ben og arme er blevet rigtig meget pænere.
Tre uger efter var væske tallene ok.
Jeg har hele tiden drukket ca. 2 liter vand om dagen, også før.
Så jeg takker Anja for at jeg fik den omgang. Knus fra Bente”.

 

“Hej Anja. Lige en tanke herfra…. Der er nemlig kommet en ny hest i stalden, og ejeren af hesten er interesseret i at få undervisning og spurgt lidt til hvordan du underviser. Jeg vidste egentlig ikke rigtig hvad jeg skulle svare, for jeg syntes ikke din undervisning er helt traditionel, det er ikke engelsk, ikke klassisk, ikke akademisk, ikke horsemanship, ikke… Til sidst kom jeg frem til at din undervisning er ”Træning med hjerne bag” .”

 

“Hej Anja Vi syntes lige at du skal have af vide at vores elskede travhest nu lige har gået to løb uden at slå over i galop, hvilket jo ellers havde været et problem, og grunden til at vi kontaktede dig. Han har fået mere udholdenhed, og har øget hastigheden. Bagbensaktionen er blevet væsentlig bedre, og han har ikke længere de samme problemer i svingene. Det har heller ikke været nødvendigt at behandle ham i benene, hvilket ellers havde været forventet. Vi har været meget glade for de øvelser du lærte os og kan mærke stor effekt af dem –så vi træner dem flittigt . TAK!”

 

“Kære anja Jeg må sige at det har været en meget positiv oplevelse at være i dine hænder. Jeg havde ingen forventninger, da jeg aldrig havde prøvet sådanne behandlinger før. Jeg føler mig overbevist om, at det kan gøre noget for mig. Jeg er imponeret over at du med det samme kunne finde de svage punkter og jeg kunne mærke, at der skete noget i kroppen. Min fordøjelse er blevet meget bedre. Jeg holder ved og trykker selv på de punkter du har vist mig. Anja, du skal have stor ros! Du er så rolig og omsorgsfuld og giver dig god tid, så man er i gode hænder enten man er menneske eller hest. Man kan mærke at du brænder for det du laver. Kh Linda.”

 

“Hej Anja. Vil bare lige fortælle at Oskar har haft smed her til morgen og det gik så fint! Sidst (inden du kom første gang) hoppede og dansede han når hun drejede hans forben ud. Jeg har selv trænet at holde benet i samme vinkel som smeden og du har løsnet forparten så meget at det ikke gav nogen problemer i dag overhovedet. Hun var ret imponeret over hvor god han var og jeg var mega stolt af ham “.

 

“Hej Heks. Jeg har haft det fint efter at du har udført hokus pokus over mit legeme. Jeg har stadig smerte men nu meget mere lokalt end ellers. Kunne godt tænke mig lidt mere hokus pokus..

 

“Hej Anja, Bliver simpelthen nødt til at give dig kæmpe kompliment for dine pædagogiske evner Det er helt fantastisk hvordan du griber enhver mulighed for at bringe mig tættere på forståelse. F.eks. vil din beskrivelse af at åbne sædet og få benet tilbage, og få bryst benet opad helt sikkert hjælpe på mine vægtforskydningproblemer.
Når jeg hører de andre fra stalden komme fra undervisning og nærmest “praler” af at deres undervisning har været god fordi de er ømme i hver en muskel, smiler jeg stort indvendigt, tier stille og sender dig mange knus fra både prinsessen og mig. Hestene som du er i nærheden af, er vel nok heldige

 

“Jeg har hele mit liv været bange for heste men aldrig fået gjort noget ved det. Så en dag besluttede jeg mig for at nu skal det være. Jeg lavede en aftale med Anja, fortalte hende om min situation og hun ville gerne hjælpe mig.
Vi brugte ca. 3 timer med snak og bevægede os rundt på folden for at hilse på hestene. Har det fint med at stå på den anden side af hegnet men nu var det virkelighed, dem og mig.
Anja er meget dygtig til at lærer fra sig og jeg følte mig tryk ved hele situationen, så længe hun stod ved min side. Efter en god snak om hvad jeg skulle se efter på hestens mimik, altså prøve at forstå heste snak. Som tiden skred frem, blev jeg mere og mere rolig, selvom de skræmte mig, når jeg blev omringet af flere heste på en gang, følte mig trængt op i en krog. Så tog Anja affærer og vist mig hvordan jeg kunne kommunikere med dem, så de ikke overrente mig. Jeg har jo altid gjort det forkerte, kan jeg se i bakspejlet, så nu kan jeg bedre forstå hestene var så urolige før i tiden og jeg blev utryk og bange, måske der jeg lærte 100 meter sprint på meget flot tid.
Det hele endte med jeg blev rigtig gode venner med denne hest ved navn Medly.
Takker mange gange Anja – du gjorde en forskel i dag. Kh Carsten Schaal”

 

”Hej Anja. Det var utroligt at mærke, efter den første behandling, hvor meget energi, der blev frigivet – det boblede nærmest.
Hestene mærkede det med det samme, og jeg skulle lige indstille niveauet igen 😉 Jeg har tidligere haft udfordringer med at få min hest i venstre galop – allerede efter den første behandling var det venstre galop han valgte selv! Efter at han gjorde det et par gange i træk bad jeg ham om højre galop – og hvilken galop jeg fik! Jeg var meget bedre i stand til at følge med i galoppen i bækkenet.
Efter behandlingerne er jeg igen blevet mere morgenmenneske, end jeg var en overgang – jeg vågner af mig selv om morgenen og føler mig mere udhvilet.
Tusind tak for VHT behandlingerne Anja – det er utrolig dejligt når så blide teknikker kan have så markant en effekt. Mvh. Ulla”

 

”Hej Anja, Vil bare lige sigt tusind tak for i tirsdags. Jeg har lige været ude hos ham, og han prøvede hverken at flygte fra mig på folden, har mere energi, har ikke snublet, og tygger som han skal. Han er igen blevet helt den gamle dejlige hest som jeg kender ham.. Så tusind tak Anja!”.

 

“Hej søde Anja:-)
Jeg vil gerne takke dig for nogle super interessante artikler, og som jeg har sagt til dig finder jeg det urimeligt at du ikke tjener en rød reje på at dele din kæmpe viden med alle os! Jeg ved at du bruger mange timer på at skrive og jeg vil hermed opfordre alle som benytter dine råd og følger med herinde til at donere til din virksomhed efter evne;-) Dette er dit livsværk og du ofrer dig 100% . Derfor vil jeg ihvertfald bruge dig som behandler til min hest i det omfang jeg kan, for at bidrage til at vi fortsat kan nyde godt af din viden og dit engagement:-) Kh Pernille <3”

 

“Kære Anja, har tænkt mange gange på at jeg skulle skrive til dig – tusind tak for sidst, Katla er blevet en helt anden ridehest. Ingen problemer med gjorden længere og ingen problemer med at hun stopper og ikke vil gå frem når jeg rider hende. Jeg er begyndt at trave på hende, så alt er super. Tusind tak for hjælpen. Hilsen Ann Sofie.”

 

“Jeg lærte Anja at kende for godt et år siden, da en veninde anbefalede mig at få hende ud for at behandle min hest. Der er ingen tvivl om at Anja er super dygtig til det hun laver, om det er på dyr eller mennesker er underordnet. Det er samtidig enormt lærerigt når Anja behandler, for hun forklarer og lærer gerne fra sig.
Min hest har fået behandlinger med ET flere gange af Anja. Og hver gang får jeg nogle gode øvelser som jeg kan lave for at vedligeholde de ting hun retter op på. Sidste gang Anja behandlede min hest havde han problemer med at tygge, når han fik gulerødder og hestebolcher lagde han hovedet på skrå og havde svært ved at tygge ordentligt. Efter Anja behandlede ham med ET tygger han nu normalt igen
Jeg har desuden selv lagt krop til et par behandlinger hos Anja med VHT og Kinesiologi. Jeg har ikke før prøvet sådanne lidt alternative behandlinger, og hvis ikke det var fordi at jeg nu kender Anja, og har set hvor god og effektivt hendes behandlinger har været til min hest, tror jeg ikke at jeg havde været interesseret i at prøve en behandling. Men med Anja ved man at man er i gode hænder, og hvad der for mig normalt ville have vakt skepsis, gjorde mig bare nysgerrig. Anja er utrolig dygtig, og efter en behandling hos hende med kinesiologi og VHT er jeg helt afslappet og glad. Det kan varmt anbefales.
Mange knus Micala”

 

Denne skønne lille fyr ved navn Parcifal bliver både brugt til military, jagter og lidt galopløb. Men han var begyndt at miste modet lidt og var ikk længere den glade, kække og lidt frække pony som han plejede at være. I forbindelse med træningen var han begyndt at miste både bæring og balance. Han var begyndt at skyde højre skulder, og var blevet svær at ride volter på. Han havde også svært ved at holde galoppen, var begyndt at rive bomme ned i forbindelse med springning, og var også begyndt at stoppe på spring, hvilket var meget usædvanligt for ham, da han normalt trækker meget på springene. Han virkede låst og gik med meget kort gang, og havde også mistet en del muskler.
Da jeg kom ud til ham for anden gang, var det en helt anden pony der mødte mig, end første gang jeg så ham – han havde tydeligvis fået sit gode humør tilbage, og var nu meget mere kæk  Han var allerede begyndt at kunne bruge sig selv meget bedre og mere hensigtsmæssigt, og var blevet meget nemmere at ride i dressuren. Galoppen kunne han nu også holde, og trak igen på springene som han plejede at gøre, og selv 3-kombinationerne klarede han nu godt. Han havde også nået at gå et enkelt lille galopløb, og kom her fint ind i det Danske felt, på trods af at rytteren lod ham helt selv bestemme farten uden at lægge pres på ham.
Her i weekenden fik jeg så dette skønne billede af Parcifal og Luka med en hilsen om at de netop havde vundet u14 distriktsmesterskabet i military -og at de syntes jeg skulle have besked om det, da de mente at jeg havde en del af æren for det  Tusind tak for det Sigrid – det har været en fornøjelse at arbejde med ham!

 

”Hej Anja. Tusind milioner tak for dit besøg. Hun har indtil videre reageret positivt på nogen af de områder vi talte om
Hun står mere tid på begge bagben, fremfor konstant at hvile på det ene eller andet ben.
Hun “laver” max 1 gang, når hun kommer i vaskespiltovet. Sommetider var det tidligere op til 6 gange.
Hun går lavere med hovedet både med og uden rytter – det virker til at hun slapper bedre af.
Hun står ikke længere med noget på det dårlige ben om natten og det hæver ikke.
Hun springer bedre an i venstregaloppen og har bedre takt, trods fridage efter behandlingen. Så plejer venstegaloppen altid og være faldet helt fra hinanden.
Synes også at hun går mere afslappet i traven – der er kommet lidt mere sving i hende.
DOG synes jeg hun stadig er meget stiv og stærk fortil og arbejder meget imod mig. Hun er noget nemmere at bøje til venstre end før, men det er som om behandlingen ikke rigtig har slået igennem endnu. Så vi glæder os til at se dig igen
Hun nyder øvelserne og også blevet bedre til stræk og at “rokke” – så vi arbejder videre

 

”Da jeg hørte, at Anja ville begynde at behandle mennesker, meldte jeg mig med det samme frivilligt som prøveklud, for Anja har flere gange behandlet min hest med fantastiske resultater!
Jeg var selvfølgelig skeptisk, for set udefra virker kinesiologi meget “hokus-pokus”-agtigt, men man har ikke ligget på Anjas’ briks særlig længe, før skepsis er byttet ud med nysgerrighed og en hel del overraskelse over hvordan tingene hænger sammen og giver mening!
Hvem skulle for eksempel have vidst, at min nyres underenergi kunne hænge sammen med mine lændesmerter? Ikke mig i hvert fald, men jeg kan kun sige, at mine lændesmerter blev væsentligt forbedret af at Anja rettede op på det!
Derudover var jeg også så træt, at jeg sad og faldt i søvn på jobbet. Det mente Anja nu ikke var så mærkeligt, for da hun var færdig med at teste mig, lignede hendes lille nålebræt et helt pindsvin! Det blev alt sammen rettet op, og allerede senere på dagen kunne jeg mærke, at jeg var friskere!
Anja udøver også VHT. Det har jeg haft stor glæde af f.eks. i musklen under mit ene skulderblad (den har sådan en sødt navn, jeg ikke kan udtale og slet ikke stave til*), som var spændt og gjorde ondt, når jeg bevægede mig. Den fiksede Anja!
Jeg kan kun anbefale at pakke den helt store skepsis væk og give det et forsøg – under alle omstændigheder er det en sjov og anderledes oplevelse.
Hilsen Tina Engell.”

P.S. *Den søde lille muskel Tina nævner er Sub Scapularis 🙂
Det lille ”nålebræt” som Tina nævner, er et jeg bruger for at få overblik over hvilke under- og overenergier der er i kroppens meridianer, og derved finde ud af hvor jeg mest effektivt kan sætte ind for at genoprette balancen i kroppens energisystem. Her er et eksempel på hvordan det kan se ud.

 

“Hej Anja, ville bare lige “prale” med Jhosies bedømmelse fra store hestedag i år
Sidste år skrev de:
Type: god type, god udstråling, kønt typisk hoved.
Rammer: tilpas hals, god skulder, vigende manke, rigelig dyb, velformet bagpart.
Fundament: tilpas føre lemmer, lidt rette koder.
Bevægelse: lidt kort skridt og trav
Andet: Vist i rigelig kondition
I år skrev de:
Type/harmoni: Ret god type, ønskes mere højtstillet
Rammer: Typisk hoved, velansat hals, muskuløs overlinje, kort kryds.
Fundament: passende føre fundamenter m. korte koder
Bevægelse: ret god skridt og trav
Andet: velplejet og sød hest
Læg specielt mærke til den muskuløse overlinje og forbedringen i skridt og trav  Godt nok fik vi samme karakter som sidste år, men det betyder ikke noget når man selv kan se forbedringerne, og det ville helt sikkert ikke være sket uden din hjælp! Så du skal have tusind tak! Kh Nadia”

 

“Hej Anja. Syntes lige du skulle se hvordan ”Cassie” stod i boksen da jeg kom hun til ham dagen efter dit besøg…. Det er flere år siden jeg har set ham stå så lige på benene!!! Hans mave, som havde været lidt for løs, er blevet meget bedre og han laver igen fine faste hestepære. Det problem vi har haft med at han gerne vil gå bøjet til højre (selv på venstre volte) er også blevet meget meget bedre, og så syntes jeg også at han har fået meget større bevægelser. Så nu er han blevet ”Den gode gamle Cassie” igen

 

”Hej kære Anja. Tak fordi du altid på den fineste måde, får mig tilbage på sporet igen. Jeg er sikker på at du gør det bedre at være hest ved at minde mig, og sikkert mange andre, om at lytte mere og få de rette perspektiver på igen…
Vi er gået forsigtigt igang, med skridt og en langside trav ind imellem. Imens kan jeg bruge mit fokus på sædet og kontakten. Hun er såååå flink, selvom jeg ind imellem kan mærke at hun gerne ville mere. Jeg tror måske, at jeg kan bruge det til at styrke min tillid til hende. Tænk at hun kan lytte og sætte min intention før hendes egne drifter. Det er en oplevelse som jeg tror jeg kan bruge til anden eftertænksomhed TAK FORDI DU ER DIG!”

 

“Alle heste og hesteejere skulle have sig ”en Anja” Verden bliver bare bedre, lysere og venligere
De allerbedste hilsner og ønsker for dig!
Joan

 

“Jeg kan varmt anbefale at få Anja ud og gennemgå din hest, hun tager sig god tid til hesten og til at forklare. Selvom der var en del problemer med min hest følte jeg mig rolig fordi hun fandt problemerne og forklarede at de hang sammen, men også at de med tid vil kunne løses.
Jeg glæder mig til at Anja skal komme igen om 3 måneder for at finde ud af om han har fået det bedre. Jeg så glad for at hun kom herud, den sidste uge har han været fyldt med glæde og energi, det har virkelig hjulpet og vi er så småt begyndt på versader i skridt fra jorden, og det er også let prøvet med underviser fra ryggen Jeg kan anbefale Anja til alle heste ejere også selvom de måske ikke virker til at have problemer, min hest han nød det i fulde drag. Hilsen Jenny Michelle Monrad”

 

“Jeg kan varmt anbefale at få Anja ud og gennemgå din hest. Det er fantastisk at se Anja arbejde, der er intet på din hest der ikke bliver gennemgået meget grundigt. Jeg har nu fået en hest der træder fint ind under sig og han har det tydeligvis også rigtig dejligt i sit hovedet. Dejligt med en hest i balance, så kan jeg med god samvittighed kræve noget af ham, og han giver mig det med glæde, tak til Anja. Hilsen Bettina Kryger”

 

“Kære Anja. Billedet er taget ved Hedelandsridtet, 10 dage efter at du besøgte hende sidst. På det tidspunkt var vi jo ikk helt sikker på om vi ville komme til start, da hun jo bl.a. var begyndt at virke træt og meget hurtigt blev forpustet, havde svært ved at gå ned af bakker, var svær at ride på venstre volte, og var begyndt at blive ked af sadlen. Men efter du har været her, fik hun så meget energi at det næsten var for meget af det gode. Vejrtrækningen var heller ikk et problem længere, ridningen fungerede meget bedre, og sadlen har hun nu heller ikk noget imod at få på. Så de endte med at vi fik et Hedelandsridt med fuld knald på  En anden ting som vi har bemærket, er at hun nu heller ikk bliver sur på de andre heste mere, hvilket hun ellers meget nemt er blevet tidligere. Selv hvis en anden hest passere hende, på deres lidt smalle staldgang, bliver hun ikk længere sur… ”

 

“Anja er super dygtig og har en kæmpe viden om heste. Ser detaljer og super god til at forklare. Har brugt hende til min pony med rigtig gode resultater. Kan varmt anbefale at bruge hende. Hilsen Anne-Claire”

 

“Vi har med stor glæde kunnet konstatere, hvor meget Anja kan hjælpe vores heste, og derfor kommer hun regelmæssigt en tur forbi stalden.
Vi har blandt andet lille hoppe-plag, som på et tidspunkt virkede lidt låst i bækkenet, og som ikke havde ret meget bevægelighed i ryggen, hvilket blandt andet også gav sig udslag i at hendes halerod blev helt stiv når vi ordnede hale på hende. Hun havde kun haft besøg af Anja ganske få gange, da vi tydeligt kunne se at hun havde fået væsentlig mere bevægelighed i hele overlinjen, når hun løb ude på folden. Samtidig blev hendes hale også mere og mere afslappet når vi ordnede den.
Vi har også en plag, som efter et styrt på folden fik en slem nerveskade i skulderen, og som i den forbindelse har haft meget glæde af at få Hjælp af Anja.
Endelig har vi også en vallak, som i årevis har haft en bule på størrelse med et stort hønseæg på det ene baglår. Efter at han er begyndt at få besøg af Anja er denne bule blevet markant mindre.
Kh Jan og Bente”

 

Hej Anja,
Det er ca. halvanden måneds tid siden at du var her hos Honduras og mig på Falster. Og tak for besøget.
Der er uden tvivl sket “noget” med ham til det bedre. Han er f.eks. blevet meget mere rolig under strigling og er ikke længere så irriteret. Han står og nyder det. Desuden har jeg lagt mærke til, at kan næsten altid står “lige” på benene når han stopper op. Altså med benene overfor hinanden i stedet for forskudte ben.
Den første gang han skulle på fold efter dit besøg, fik han øje på de hvide dressurhegn mellem folden og ridebanen og fik en meget voldsom reaktion på dem. Og det til trods for at han havde været oppe på banen og havde set dem, da du var her. Jeg tror simpelthen at han bedre kunne se, og derfor blev han meget forskrækket over de hvide hegn. Siden har han stort set ikke kigget på noget, hvilket er ret atypisk for Honduras.
Jeg er stort set startet forfra med at træne ham. Jeg har ikke været oppe at ride på ham, da jeg vil være sikker på at min sadel er ok. Jeg tror nemlig at den er for smal. Jeg har tilkaldt Camilla, som jeg så på et link fra din hjemmeside. Hun kommer på søndag. Ellers har jeg longeret ham uden indspænding. Jeg har øvet indparkering og andre ting fra jorden. Han haft sadlen på én gang, da jeg lige ville afprøve, hvordan han reagerede på den. Han tøvede en lille smule med at springe an i galop, men ellers var alt ok. Og det bedste var at han ikke “gippede” i kroppen, da jeg tog sadlen af.
Nu hvor jeg er gået helt tilbage til 0, så synes jeg også at jeg bedre kan se, hvordan han rigtig er. Jeg har lagt mærke til følgende:
– I går snublede han 4-5 gange på højre forben.
– Han er en lillebitte smule irriteret, når jeg strigler ham på højre side. Det er især ved ribbenene og ved hoften.
– Han hoster stadig 1-4 gange, når vi starter op med at trave.
Det kan vi have i tankerne, når vi ses igen den 11/9. Jeg er spændt på tilpasning af sadlen på søndag. Jeg håber, jeg snart kan komme ud og ride igen.
De bedste hilsner Sussie von Baden Mechtild-Adler

 

I går arbejde jeg lidt med denne skønne hund, som havde været så uheldig at lave et styrt, som gjorde at den havde ondt i ryggen og i højre bagben… Nogle timer senere fik jeg denne skønne hilsen fra hans ejer 🙂

“Hej Anja. En lidt lang video… https://www.facebook.com/275553155802708/videos/940402989317718/ Men jeg syntes lige du skulle se resultatet af din behandling af hunden i dag 😉 han bruger højre side / bagben lige så meget som venstre nu, og skifter ‘galoppen’ som det passer ham, uden problemer 😉 Tak for behandlingen 🙂

 

Tina Engell

Tina har skrevet en længere beretning om hendes erfaringer med Equine Touch – du kan læse den her: Charlys historie – som jeg håber kan være med til at vise, at man ikke skal tabe modet

 

Tina Elisabeth Mattsson

Tina har skrevet en længere beretning om hendes erfaringer med Equine Touch – du kan læse den her: Glenfiddich’s og min historie

 

At genvinde balancen…

Feedback fra en kunde om hvordan hun oplevede at komme i bedre balance, bl.a. ved at hendes sukkertrang forsvandt som dug for solen, at hendes ben nu føltes lige lange og lå éns ind til hestens sider når hun red, og at hun ikke længere ”knirkede” når hun løb.

Klik her for at læse mere om at genvinde balancen…

Allergi over for kat -der forsvandt som dug for solen

Jeg har haft én på briksen som kom til mig fordi han var begyndt at nyse hver aften, og det undrede ham at det altid var i nogenlunde samme tidsrum han begyndte at nyse, og uanset hvor i huset han var….

Klik her for at læse mere om hvad jeg fandt, og hvordan det endte

 

Helle Elenhardt Andersen:

Jeg har kendt Anja siden 1987. Hun er en meget flittig og ihærdig person, som altid sætter hestenes trivsel og velfærd før noget andet. Hun går gennem ild og vand for de dyr.

Gennem sin interesse for heste har hun fået en unik uddannelse, som jeg syntes at vi som hesteholdere kan drage meget nytte af, da hun har taget uddannelsen med sit hjerte, og ikke ud fra om der var beskæftigelse.

Anja er også en person som står ved sine holdninger, og tør at sætter spørgsmålstegn ved den etableret ride/heste verden. Og dette trænger vi til, da vi ikke har brug for rygklappere når det er dyrs velfærd og trivsel det kommer an på.

Nå alt dette er sagt, så ville jeg aldrig sættes spørgsmålstegn ved om Anja kunne passe mine heste – det er altid 100% i orden når hun er med.

 

Aiko Sho Nielsen:

Anja er ikke bare en dygtig og grundig adfærdsbiolog, hun er også en person, der brænder for sit arbejde med hestes velfærd.

Både som kollega indenfor adfærdsbiologien og gennem mit arbejde som freelancejournalist, har jeg stor glæde af Anjas store viden om heste, ikke mindst når det gælder konkrete råd til at forbedre hestes dagligdag og liv.

Området ‘hestehold’ er fuld af forskellige overbevisninger, nogle med mere belæg end andre, og her analyserer Anja altid sagligt og fagligt ud fra de videnskabelige resultater, som rent faktisk findes på området. Samtidig har hun altid hjertet med sig i sit arbejde, og lader en eventuel tvivl komme hesten til gode.

Med Anja kan vore heste være sikre på, at de har mindst én ven med argumenterne i orden i deres ringhjørne.

 

Mette Petersen:

Jeg har kendt Anja i 6 år, og i de 6 år har jeg lært en person at kende, som vil sine egne heste og andres det bedste.

Jeg har fået undervisning af Anja i dressur i 6 år, og hun har lært mig hvor vigtig det er at forstå hvorfor hesten gør som den gør, og hvordan den er bygget og hvad der er naturligt for den. Hvor vigtigt det er at kende sin hest, og forstå hvorfor den lige gør sådan i dag, og hvad det er der påvirker den, siden at den gør sådan.

At udstyret/smedearbejdet skal være tilpasset og i orden for at kunne opnå den optimale ridning/ridetur. Og sidst men ikke mindst, som er meget vigtige for vores heste, at når de har fri fra deres rytter, at de får lov til at gå på fold i deres flok i mange timer og nyde græsset på en stor fold, hvor der er plads til dem alle, så de kan vandre og holde sig selv i gang.

Som person er Anja én der brænder for sin sag, og for bedre vilkår for heste og andre dyr. Anja er åben, lyttende, pligtopfyldende, vedholdende og ikke mindst stædig (på den gode måde ;o). Jeg ønske det bedste for Anja og håber, at hendes budskab og syn når ud til så mange som muligt, og at I vil tage godt imod hende hvor end hun kommer frem.

 

Nadia Zoega:

Jeg har kendt Anja i snart flere år, vi har stået opstaldet samme sted før i tiden.

Her blev vi hurtigt venner og jeg søgte tit råd til opdragelse af min gamle røde hoppe. Og søgte råd om hendes trivsel og adfærd.

Når jeg har været på ferie har Anja passet og redet hende, og man er altid kommet hjem til en meget velredet hest.

Anja har også undervist mig i flere år i dressur hvor vi i fællesskab fik løst en masse problemer med min hest. Med tiden begyndte Anja også at undervise min kæreste i dressur og lidt spring, hvilket han har stor glæde af i dag.

I den tid jeg har kendt Anja har hun altid gået meget op i hestenes velfærd og sit biologistudie. Jeg glæder mig meget til at skulle til at prøve nogle at de nye ting hun har lært siden hun rejste fra vores opstaldningssted.

 

Bente Lodal:

Anja har hjulpet mig med rigtig rigtig mange ting, eksempelvis:

Tilridning af 2 heste – som bare gik super godt.

Equine Touch behandling af min plag, som fik en slem nerveskade i skulderen sidste sommer.

Hjælp til aktivitets træning fra jorden.

Rådgivning i forbindelse med ombygning af stalden.

Anja er altid parat til at hjælpe uanset problemets art. Hun har en super god tilgang til hestene, og hestene er trygge ved hende, og kan lide hende.

Anja har en kæmpe teoretisk viden og masser af praktisk erfaring. Dels fra sin uddannelse og dels fra sit arbejde med heste gennem mange år både i Danmark og Tyskland.

Får jeg et problem med mine heste, er det Anja jeg konsulterer først. Jeg kan kun give Anja mine varmeste anbefalinger.

 

Anne-Sofie Stouenborg:

Anja har en stor og bred indsigt og viden om stort set alt, der har med heste at gøre. Dette har hun dels fra hendes daglige omgang med diverse heste gennem næsten 30 år, og dels gennem sit biologistudie.

Jeg har haft meget glæde af at kunne få kvalificeret råd, vejledning og støtte til det at være hesteejer og rytter fra Anja.

For eksempel har jeg fået rådgivning omkring fravænning af føl, nye ideer til at håndtere problemadfærd hos min noget ”vågne” hoppe, pasning og pleje i det daglige, inspiration og hjælp til tilridningen samt træningen af mine heste!

Ud over at vide enormt meget om heste, så er Anja meget rolig, handle kraftig og vedholdende. Det er egenskaber, som er meget vigtige, når man omgås heste og deres ryttere!!

 

Heidi Mikkelsen

RomeaJeg har en hoppe, som har haft problemer med et skævt kryds, hvilket resulterede i at hun gik med uens skridtlængde på bagbenene, at hun var meget vanskeligt af få til at stå lige på benene, og at hun havde en meget asymmetrisk muskelsætning på både krydset og bagbenene. Endvidere havde jeg store problemer med at sadlen hele tiden gled ned til den ene side.

Jeg har derfor haft en kiropraktor til at give hende en række kiropraktiske behandlinger, og har valgt at kombinere disse med Equine Touch, hvilket har givet et rigtig godt resultat.

Endvidere har Anja også kunnet hjælpe mig med hvilke specifikke øvelser, der ville være gode i forbindelse med genoptræningen.

På et tidspunkt var jeg lige ved at opgive det hele, og overvejede kraftigt at sælge hesten, og købe en hund i stedet. Men heldigvis endte jeg med at beholdte min dejlige hoppe, og i dag fungere hun godt, og vi har den ene gode ridetur efter den anden. Hun går nu med ens skridtlængde på benene, er nem at få til at stå lige i paraderne, er blevet symmetrisk i sin muskelsætning, og sadlen ligger nu også rigtig godt på hende.

 

Peter Kjærpeter

Vores hoppe har haft stor glæde af at få Equine Touch af Anja. Hun er med alderen blevet mere og mere stiv i kroppe -især i bagparten, og det tog længere og længere tid at skridte hende varm. På et tidspunkt begyndte hun konsekvent at hvile meget på højre bagben, og hun begyndte at miste muskelmasse på den ene side af krydset.Første gang hun fik Equine Touch begyndte hun pludselig at vrinske, samtidig med at hun begyndte at svede kraftigt omkring lysken og mellem bagbenene, men var knastør på resten af kroppen. Det var en stærk oplevelse!

Hun får nu regelmæssigt besøg af Anja, og er efterhånden blevet mere og mere løsgjort og smidig i kroppen. Hun er også begyndt at stå lige i paraderne igen, og hendes kryds er også blevet mere symmetrisk. Endvidere er hendes pels blevet mere blank end den nogensinde før har været.

 

Pernille Ruhnausiff(bente)Anja har med dette online-kursus om hestehold givet mig noget, som jeg har søgt i næsten 30 år.

Det bedste af det hele er, at jeg nu har fundet ud af at jeg relativt nemt kan gøre en masse godt for de heste, som jeg har med at gøre. Jeg har altid haft en fornemmelse af, at det hele alligevel ikke rigtig nyttede noget, for det liv jeg allerhelst ville kunne give hestene, havde jeg alligevel ikke råd til, eller mulighed for at give dem. Men ved at lytte til Anjas lydfiler, har jeg fået en anden forståelse hvad der  egentligt betyder noget for hestene. Jeg har fx aldrig rigtig tænkt på hvordan hestenes sanser fungere, og har derfor heller ikke været bevidst om hvordan heste egentlig opfatter verden.

Jeg har allerede hørt lydfilerne flere gange, og hver gang får jeg nye idéer til hvordan jeg kan justere og ændre små ting. Og min ivrige iagttagen af, hvordan hestene reagere på mine ændringer, har gjort at jeg nu føler jeg kender hestene endnu bedre. Det er en kæmpe bonus jeg har fået foræret blot ved at følge dette online-kursus.

 

Pia Malmquist.

piaJeg vil godt anbefale alle som har med heste at gøre at de sætter sig ind i de tanker som Anja anbefaler via dette online-kursus, og gør op med sig selv hvad de egentlig tror og mener om det at omgås heste, eller at have ansvar for heste.

Der er meget viden, og mange tanker som måske ikke umiddelbart falder een ind. Og så er der ingen løftede pegefingre, eller færdiglavede løsninger, det er jo meningen at man skal bruge denne viden for at tilpasse de forhold man har at gøre godt med, så de heste man har ansvar for, får et så godt liv som muligt.

Det er en god idé med at man både kan printe kurset ud, og få det serveret som en forelæsning, det giver mulighed for mange at følge med.

 

Jutta Zeyn. Equine Touch til heste var en super god idé til vores vallak som var meget stresset da vi overtog ham. Han har fået nogen behandliger af Anja Thorup Jensen, og vi har fået hjælp til at komme igang med at ride ham, for så snart han så sadlen spændte han op og blev nervøs og trippede. Anja har hjulpet med øvelser og ridning, så nu kan han skridte rundt på banen og på marken stille og roligt uden at være anspændt – fantastisk hjælp vi har fået, det kan varmt anbefales !