Hestehold om vinteren

Gode råd og vejledning om dækkener

Er du nogensinde kommet ud på folden, og har fundet din hest uden dækken? Eller har du fundet dit dækken i tusind stykker inde i boksen –og hesten stående uden dækken?

Hvis du har et dækken som ikke passer din hest ordentligt, er der større risiko for at den piller dækkenet af, og at det i den forbindelse ødelægges. Men værre er det, at et dækken som ikke passer hesten, er til stor gene for den. Og det er vigtigt at være opmærksom på, at et dækken som ikke passer hesten, både kan give hesten alvorlige sår og trykninger. Og kan resultere i at hesten får et ændret bevægelsesmønstre (typisk med afkortede og stive skridt), med muskelspændinger og ømhed til følge, fordi hesten prøver at bevæge sig på en måde, hvor dækkenet genere den mindst muligt.

Klik her for at læse alt hvad der er værd at vide om dækner.

Fryser hesten om hovene når den er ude i sneen?

I denne tid er Danmark dækket af sne. Men fryser hesten egentlig om hovene, når den er ude i sneen? Klik her for at læse mere om hvorvidt hesten fryser om hovene når den er ude i sneen

Ridning i vinterkulden

I disse dage falder temperaturen, og vinteren er for alvor begyndt at få tag i Danmark. For mange kan det måske gøre, at sofaen foran brændeovnen trækker lidt mere end den kolde stald gør. Og at både rideturene og den øvrige tid i stalden derfor reduceres til et minimum. Og har man ikke adgang til et ridehus kan det være en yderligere hindring for at holde hesten i gang, eller måske endda forbedre dens træningsniveau, i løbet af vintermånederne. Men på trods af vinterens mørke, fugt og kulde kan det sagtens lade sig gøre at få mange skønne ture og oplevelser sammen med sin hest. Tænk bare på en ridetur i skoven en frostklar vinterdag med blå himmel og sneklædte marker. Eller en stille aftenridetur i måneskin og med rimfrost på folde, marker og træer. Klik her for at læse mere om ridning i vinterkulden

Tip til hvordan man kan holde hestenes drikkevand relativt frostfrit.

Har du også problemer med at hestenes drikkevand fryser til is her i vinterkulden, så er der her hjælp at hente…. Tip til hvordan man kan holde hestenes drikkevand relativt frostfrit.