Vil du gerne se hvordan bindevæv ser ud?

Af: Anja Thorup Jensen

Både når jeg arbejder med Equine Touch / Vibromuscular Harmonisation Technique, og med Strukturel Integrations Terapi, har jeg i høj grad fokus på bindevævet..

Her er en kort lille video på ca 3 min med fantastisk gode optagelser af bindevæv.

På videoen er det bl.a. meget tydeligt at se den tredimensionelle struktur af dette væv, som omgiver alt i vores/dyrenes krop. Videoen giver også en forståelse af hvor stor en rolle bindevævet blandt andet spiller i forbindelse med ”kæmp eller flygt reaktioner”. I disse situationer sker der nemlig det, at bindevævet klemmer om blodkar og nerver. Dette er en fordel, da du/dyret så ikke bløder så kraftigt hvis du/dyret skulle blive såret + at smerten ikke bliver for voldsom/registreres med det samme. Men hvis vi eller vores dyr hyppigt udsættes for faktorer som aktivere kroppens ”kæmp eller flygt reaktioner”, og vi ikke får genoprettet balancen i vores krop inden ”næste angreb”, opstår der en stress i vores væv. Det betyder, at det der starter med at være en fordel, ender med at give problemer – bindevævet bliver stramt og fortykkes, hvorved der sker der en konstant sammenklemning af både nerver og blodkar. Dette forårsager smerte, og gør at vævet ikke får friske forsyninger af ilt og næringsstoffer, og at affaldsstoffer ikke bliver fjernet. Mange tror at bindevævet kun kan trække sig sammen i forbindelse med muskelaktivitet, og mange tror også at ”kæmp eller flygt reaktioner” kun forekommer ved fysiske og reelt livstruende trusler. Men ”kæmp eller flygt reaktioner” kan opstå ved alle former for stress – både fysisk, psykisk og følelsesmæssig stress, og laboratorieundersøgelser har vist, at bindevævet kan trække sig sammen uden påvirkning af muskelaktivitet – og at det gør det, når kroppen fx udsættes for stress eller depression.

Tip!
Klik her hvis du er interesseret i at læse om hvorfor en stresset hest ikke er i stand til at lære ret meget.

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du  læse mere om de teknikker jeg  arbejder med.
Hvis du er interesseret i at få mig ud til dig selv eller din hest / pony / hund / kat er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *