Parallelforskudt forben

Af: Anja Thorup Jensen

paralelforskudtHer er et eksempel på en hest hvor især dens højre forben er meget tydeligt parallelforskudt. Det vil sige at knoglen over forknæet (radius) og knoglen under forknæet (Metacarpus) ikke ligger i forlængelse af hinanden, men er forskudt i forhold til hinanden. For at kompensere for den skæve vægtfordeling har hesten dannet et stort overben lige under forknæet (ved den gule pil).

Ejeren af hesten havde lige købt den, og havde ikke lagt mærke til dette. Men heldigvis er hun en både let og urutineret rytter, så hesten kommer ikke til at skulle præstere voldsomt meget rent fysisk, da dens primære opgave bliver at være en god lærehest for hende. Hans nye ejer elsker ham allerede højt, og det var især hans kærlige væsen og hans gode hoved, og så den måde hvorpå han straks fik hende til at være tryk ved ham, der gjorde at hun forelskede sig i ham og købte ham. Så for hende er han helt perfekt, også selv om han har lidt parallelforskudte forben, og jeg er sikker på at de nok skal nå at få en god tid sammen, og at han nok skal få lært hende en masse. Men står man og skal ud og have en ny hest, kan det være en god idé også at kikke efter linjerne i benene 🙂

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du  læse mere om de teknikker jeg  arbejder med.
Hvis du er interesseret i at få mig ud til din hest / pony er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *