Hest der læner sig til siden…

Af: Anja Thorup Jensen

Her er et eksempel på en hest, som var meget nem at få til at stå lige på alle fire ben, men som hele tiden lænede sig ud til højre.

For at tydeliggøre det for Jer, har jeg tegnet nogle lodrette røde streger, som gør det meget tydeligt hvor meget den egentlig står og læner skulderen ud til højre. Jeg har også tegnet et par sorte streger, som gør det tydeligt hvor meget denne vægtforskydning påvirker hele forparten.

hest læner sig til højre1

I forbindelse med træningen havde den taktproblemer, og så indimellem halt ud på venstre volte.

Billedet til venstre er taget umiddelbart inden jeg hesten fik en kropsafbalancering og billedet til højre er taget umiddelbart efter at hesten havde fået kropsafbalanceringen. I reglen sker der endnu flere ændringer i ugerne efter mit besøg. Det vil sige, at der ved kropsafbalanceringen bliver sat gang i en lang række processer, som kroppen så arbejder videre med når jeg er kørt. Det er også én af grundene til at hestene i de fleste tilfælde skal have nogle  fridage efter mit besøg, og at de ofte også godt kan være lidt trætte.

En uges tid efter jeg havde arbejdet med hesten, fik jeg en hilsen fra dens ejer, hvor hun fortalte at den havde haft nogle fridage + en tur i skoven efter mit besøg. I skoven havde hun ikk bemærket den store ændring, med til undervisningen dagen efter gik den langt større og havde lettere ved traven.

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du  læse mere om de teknikker jeg arbejder med.
Hvis du er interesseret i at få mig ud til din hest / pony er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk  eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *