Hvornår vil jeg ikke give Equine Touch?

Af: Anja Thorup Jensen

Hvis hesten er akut syg og har brug for dyrlægebehandling er det selvfølgelig dét der har førsteprioritet, og en eller flere Equine Touch sessioner vil så kunne komme efterfølgende, når dyrlægen har sagt god for det.

Hvis hesten ikke tolerere min tilstedeværelse og/eller min måde at arbejde med den på, vil jeg respektere det, og acceptere at det enten ikke er mig som skal hjælpe hesten, eller at jeg må finde en anden måde at hjælpe hesten på.

Men bortset herfra er Equine Touch en meget blid måde at arbejde med hesten på, og der er (så vidt vides) ingen bivirkninger forbundet med Equin Touch, så derfor ser jeg ingen yderligere forhold som taler imod at give heste Equine Touch.

Jeg vil selvfølgelig aldrig arbejde direkte på akutte skader, men man kan med fordel give en skadet hest Equine Touch, og så blot undgå det/de områder som er skadet.

Herudover kan der være nogle tidspunkter, hvor der er uhensigtsmæssigt at give hesten Equine Touch.

Det kan eksempelvis være en dårlig idé at give en hest Equine Touch umiddelbart inden den skal præstere meget, fx i forbindelse med en konkurrence. Kender jeg ikke hesten, og dens reaktion på Equine Touch, vil jeg anbefale at der går mindst 5 dage fra den får Equine touch, til den skal præstere meget. Grunden hertil er, at nogle heste kan blive trætte efter sessionen, mens andre bliver mere energiske, og enkelte heste oplever en såkaldt for ”healingskrise”, hvor frigivelsen af affaldsstoffer bliver større end hvad lever, nyre og kroppens øvrige organer kan håndtere, hvilket kan resultere i milde ”forgiftnings-symptomer” og/eller en kortvarig forværring af eventuelle symptomer som hesten måtte have. En sådan ”healingskrise” vil typisk toppe 3-4 dage efter en session.

Herudover er det uhensigtsmæssigt at give hesten Equine Touch er umiddelbart før eller efter fodring.

Tilbage til “Spørgsmål og svar om Equine Touch”

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du læse mere om de teknikker jeg arbejder med. Hvis du er interesseret i at få mig ud til dig selv eller din hest / pony / hund / kat er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

1 kommentar til “Hvornår vil jeg ikke give Equine Touch?”

  1. Hvor lang tid går der for det meste imellem ET sessionerne?
    Et par dage? Et par uger? En gang i måneden?
    Skal ikke udelukke at min hest måske har nogle problemer, men i første omgang har jeg bare overvejet at afprøve ET pga velvære og balance

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *