Equine Touch og konkurrenceheste

Af: Anja Thorup Jensen

En konkurrencehest vil meget ofte leve et stresset liv, hvor både selve træningen kan virke stressende på kroppen, men også dét at rejse fra konkurrenceplads til konkurrenceplads kan i høj grad virke stressende på hesten – både mentalt, men også pga. det øgede infektionstryk der opstår, når hesten kommer ud i nye miljøer, og når en masse fremmede heste samles.

At give konkurrencehesten Equine Touch regelmæssigt, vil kunne hjælpe den med at reducere både den fysiske, mentale og følelsesmæssige stress. Dette sker blandt i forbindelse med den dybe afspænding, der sker af hestens væv, når den får Equine Touch. Den øgede blodcirkulation, som også stimuleres i forbindelse med Equine Touch, hjælper hestens krop med at ernære musklerne, så der kan ske en optimal muskelopbygning efter træningen. Ligeledes stimuleres lymfe-flowet, hvilket hjælper hesten med at fjerne de affaldsstoffer, der dannes i forbindelse med træningen, hvorved ømheder forebygges. Endelig har Equine Touch også en positiv effekt på hestenes immunforsvar, hvilket hjælper konkurrencehesten med at modstå det øgede infektionstryk, som de uværligt udsættes for, når de rejser rundt til stævnepladserne og møder nye heste i nye miljøer. Og sidst, men ikke mindst, vil regelmæssige Equine Touch sessioner kunne være med til at øge konkurrencehestens præstationsevne, ved at sørge for at hesten er afbalanceret, og at dens fysiske og mentale helbred er i top.

Tilbage til “Spørgsmål og svar om Equine Touch”

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du læse mere om de teknikker jeg arbejder med. Hvis du er interesseret i at få mig ud til dig selv eller din hest / pony / hund / kat er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *