Hvordan foregår en typisk Equine Touch session?

Af: Anja Thorup Jensen

Når jeg kommer ud for at give en hest Equine Touch starter jeg med at spørge til hesten – Hvorfor den skal have Equine Touch. Om den (så vidt vides…) har, eller tidligere har haft, helbredsproblemer. Hvordan den trives, både i miljøet, sammen med de andre heste og sammen med de mennesker der håndtere den. Om den har haft ændret adfærd/opførsel. Hvor ofte den har smed, og hvor ofte den får ordnet tænder, samt om den har/har haft nogle problemer i den forbindelse og/eller om den har/har haft problemer med hove eller tænder. Jeg vil også gerne vide hvad, og hvor meget, hesten får at æde. Hvor meget den er ude. Hvordan og hvor meget den trænes, samt hvordan den fungere/trives med træningen.

Er det en hest som jeg har set før, spørger jeg til om der har været nogle ændringer, af nogen art, siden sidst jeg så den.

Herefter vil jeg gerne se hvordan hesten bevæger sig. Ud over at lægge mærke til samspillet mellem hest og menneske, vurdere jeg hestens energi, opmærksomhed, smidighed, balance, regelmæssighed, holdning, hvordan den bevæger benene og hvordan den bruger kroppen. Endvidere lægger jeg mærke til hvordan den stiller sig når den står stille. Hvordan dens muskelsætning, dens benstilling og dens hove ser ud. Jeg beder også om at se det udstyr der bliver brugt til hesten, og vurdere hvordan det passer den, samt hvordan hesten reagere på at få udstyret på.

Jeg hilser nu på hesten, og mærker den igennem for at vurdere dens muskeltonus, om den har spændinger, ømheder, hævelser, varme eller kolde områder, samt teste hvordan den reagere på berøring. Jeg løfter også alle 4 ben på hesten, dels for at vurdere dens smidighed/bevægelighed af leddene, dens balance, samt dens tillid og samarbejdsvilje.

Herefter går jeg i gang med selve Equine Touch sessionen.

Efter sessionen beder jeg om at hesten enten kommer på fold, eller ind i sin boks, alt efter hvad den er vant til, og orientere om at hesten (i de fleste tilfælde…*) skal have friresten af dagen. Jeg beder også ejeren/træneren om at være ekstra opmærksom på hesten i de efterfølgende dage, og nøjes med let træning eller evt. kun gå ture/lade hesten gå på fold, hvis den virker sløj, øm, eller på anden måde utilpas. Endvidere minder jeg ejeren om, at hesten med stor sandsynlighed vil drikke mere vand end normalt, og at det er vigtigt at den har adgang til rigeligt vand.

*Bruges Equine Touch som en afslappende, løsgørende, eller energigivende teknik umiddelbart før en konkurrence eller anden præstation, skal den naturligvis ikke have træningsfri indtil næste dag.

Tilbage til “Spørgsmål og svar om Equine Touch”

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du læse mere om de teknikker jeg arbejder med. Hvis du er interesseret i at få mig ud til dig selv eller din hest / pony / hund / kat er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *