Hvor lang tid skal der gå fra hesten har fået Equine Touch til den kan præstere meget, fx i forbindelse med stævnedeltagelse, kursus eller løb?

Af: Anja Thorup Jensen

Hvor lang tid der skal gå fra hesten har fået Equine Touch, til at den kan præstere meget, fx i forbindelse med stævnedeltagelse, kursus, løb osv, afhænger meget af hesten, og af hvordan den reagere på Equine Touch.

 

 

  • Hvis hesten er relativ fit, og i god balance, vil det i mange tilfælde kunne være en fordel at give den Equine Touch umiddelbart inden deltagelse. Det kan eksempelvis hjælpe en anspændt og nervøst anlagt hest til bedre at kunne slappe af og fokusere sin energi og opmærksomhed. For andre heste kan det virke som en form for opvarmning der stimulere blodtilførslen til musklerne, og hjælper med at generere god energi.
  • Hvis hesten virker til at have problemer, eller være ude af balance, vil jeg anbefale at den får mindst 5 dages ro, enten på folden eller måske med ganske let træning, efter at den har fået Equine Touch, da erfaringerne viser at det typisk tager 3-4 dage for heste at bearbejde de processer som Equine Touch sætter i gang. I denne periode kan hestene godt blive meget trætte, og nogle heste kan også blive ømme og/eller utilpasse af efterfølgende, på grund af udskillelse af affaldsstoffer mv.
  • Hvis jeg ikke tidligere har haft givet hesten Equine Touch, og derfor ikke ved hvordan den reagere på Equine Touch, vil jeg ligeledes anbefale at der går mindst 5 dage fra den har fået Equine Touch, til at den skal præstere meget.

Tilbage til “Spørgsmål og svar om Equine Touch”

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du læse mere om de teknikker jeg arbejder med. Hvis du er interesseret i at få mig ud til dig selv eller din hest / pony / hund / kat er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *