Glenfiddich’s og min historie

Af Tina Elisabeth Mattsson

Efter at have oplevet Equine Touch’s virkning på mine egne heste, har jeg fået lyst til at dele denne oplevelse med andre.

Det hele startede i foråret 2011, da jeg efter længere tids søgen havde fundet, hvad jeg mente måtte være den perfekte lærehest i Nordjylland. Han var på alle områder sød, rar, rolig og kunne sin dressur, godt nok var han tungerækker, men det gjorde mig ikke noget, da jeg ikke har stævne ambitioner. Han var lige det jeg ledte efter, så blev forelsket og købte ham.

3 uger efter købet ankom han endelig, og glæden var stor. Her var min kommende lærehest, smuk og dejlig. Glæden fortog sig dog hurtigt, han var slet ikke den hest jeg havde mødt i Jylland. Han virkede stresset, og jagtede min unghest i sådan en grad, vi måtte skille dem ad. Jeg tænkte, at han nok bare skulle have mere tid til at falde til, så det fik han naturligvis. På folden vedblev ham med at være stresset og han virkede generelt ikke som en glad hest.

Dagen kom hvor jeg tænkte, at nu skulle vi i gang med ridningen. Desværre gik det ikke bedre end, at jeg inden jeg overhovedet fik sat mig ordentligt i sadlen, eksploderede Glenfiddich i en række af bukkespring, og jeg fik en flyvetur af dimensioner, så jeg kom voldsomt til skade med nakken.

Dette fik mig virkelig til at tænke, hvad var det dog med denne hest, hvorfor havde han været så rolig da jeg var oppe og se ham, men nu var stik modsat af hvad jeg både havde fået beskrevet og selv oplevet. Tankerne var mange, havde han været dopet eller smertedækket? Havde han nogle skjulte fejl? Osv osv. Det kom så vidt, at jeg direkte fortrød mit køb og fik kontaktet advokat for at høre hvor  jeg stod. Alligevel, når jeg så var i stalden og han stod der i hans boks, og kikkede på mig, kunne jeg bare ikke få det over mit hjerte, at sende ham retur, for til hvilken skæbne ville denne ældre vallak så være overladt til? Tvivlen var enorm og fyldte rigtigt meget.

En veninde fra stalden havde i mellemtiden fået kontakt til Anja, som skulle være hendes nye underviser, hun fortalte om Anja’s metoder og foreslog mig, om det kunne være noget for mig at prøve, og min nysgerrighed blev da også vækket. Men for at være 100 % ærlig, så lød det altså lidt mystisk og jeg er meget skeptisk anlagt omkring sådanne ting, da der findes en verden af fupmagere, som slår plat på os der vil vores dyr det aller bedste og gerne går alternative veje, jeg ved man skal se sig gevaldigt for.

Tænkte lidt over om dette skulle kunne gøre nogen forskel? Men har på egen krop oplevet,  akupunktur og massage og de to ting har haft en særdeles positiv virkning på mig ,  prisen for behandling vartil at overkomme og hvad havde jeg at miste? Glenfiddich skulle have en chance, så Anja blev bestilt.

Anja kom som aftalt, og efter at have fortalt Glenfiddich’s og min historie, gik hun i gang med behandlingen. Mens behandlingen stod på, forklarede Anja hvad hun gjorde og hvad hun opdagede oghvilke følger det kunne have for hesten. Jeg var selv med i hele processen og fik lov at mærke og se hendes opdagelser, således det hele blev mere konkret og virkeligt for mig. Glenfiddich startede med at være anspændt og havde meget store øjne, men blev mere og mere afslappet, som Anja arbejde på ham, han gabte og gabte og virkede helt i ro. Det var en meget træt og tørstig hest jeg satte i boksen efterfølgende.

 

Over de næst par dage kunne jeg både se og mærke hvordan Glenfiddich forandrede sig, han blev nemmere at håndtere til og fra fold og på folden var han mere i ro – kunne nu hilse på min unghest og hans kammerat over hegnet, gik mere afslappet og blev meget mere kontaktsøgende på både fold og i boks. Jeg har derfor fortsat behandlingen med Equine Touch af Glenfiddich og det har virkelig lønnet sig, for magen til livsstykke, af en nu glad og kærlig hest skal man lede længe efter. Hvad angår hans tungerækning under ridning, er den faktisk næsten væk.

Jeg har haft en så helt igennem positiv oplevelse med både Anja og Equine Touch, at min unghest også har gennemgået behandling. Han var bl.a. uvillig til at gå frem under ridning, samt bakke. Jeg troede bare han var en doven, men da Anja havde vist mig hvor dårlig balance han egentlig havde, hvor ”låst” han var bagtil, samt hvor svært han havde ved at kippe sit bækken, og havde forklaret mig hvordan det påvirker hesten at have det sådan, kan jeg se at det ikke var tilfældet. Dette er også væsentligt forbedret i dag, og vi arbejder videre med ham.

I dag har jeg to heste, som trives og fungere rigtigt godt på både fold, i boks og ikke mindst under ridning. Jeg har oplevet en mærkbar forandring hos dem begge og min plan er at fortsætte med Equine Touch ind i mellem.

Anja fortjener en stor tak – og det samme gør min staldveninde, for at hive fat i mig og overbevise mig om at prøve Equine Touch til Glenfiddich. Var det ikke for de to, så tror jeg ikke jeg havde haft Glenfiddich i dag.

Jeg håber meget min og Glenfiddich’s historie kan vække interesse for at prøve Equine Touch til Jeres heste, jeg kan i hvert kun sende mine varmeste anbefalinger til denne behandlingsform.

Mvh

Tina Elisabeth Mattsson

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du læse mere om de teknikker jeg (Anja / Moderne Hestehold) arbejder med. Hvis du er interesseret i at få mig ud til dig selv eller din hest / pony / hund / kat er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *