Eksemhest med skæve tænder

Af Anja Thorup Jensen

På disse billeder (de to øverste) ses en hest med et skævt tandsæt, hvor tænderne i overmunden er skubbet ud mod hestens højre side/tænderne i undermunden er skubbet ud mod hestens venstre side.

TænderFør1

TænderEfter1

Men det var nu ikke derfor jeg var blevet kontaktet. Hestens ejer havde egentlig slet ikke bemærket at hesten havde et skævt tandsæt, og syntes egentlig også at den fungerede ok i ridningen, for som ejeren udtrykte det; ”Selvfølgelig kan den godt bøvle lidt – men sådan er heste jo flest….”. Jeg var blevet kontaktet fordi hesten havde en voldsom kløe over hele kroppen, og intet havde hjulpet. Umiddelbart efter at hesten havde fået sin første kropsafbalancering var dens tandsæt blevet væsentlig mere lige, som det kan ses på de to nederste billeder. Og allerede dagen efter var den stort set holdt op med at klø sig. Men det var ikke de eneste ændringer som hestens ejer bemærkede, for allerede efter mit første besøg var den blevet en helt anden hest at ride. Den havde fået meget mere energi og ”gå-lyst”, havde fået bedre rygsving, og søgte for første gang stabilt frem til tøjlen. Den var også blevet nemmere at ride på ”den svære volte”, og slog ikke længere fra i overgangene.

Tip!
Under ““Kropsafbalancering” kan du  læse mere om de teknikker jeg  arbejder med.
Hvis du er interesseret i at få mig ud til din hest / pony er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *