Afbalancering af allergihest

Af: Anja Thorup Jensen

Tidligere på ugen var jeg ude hos denne skønne basse, hvis ejer havde kontaktet mig fordi han led af allergi – og en allergi der var så voldsom at han ikke kunne rides i hele pollen-sæsonen, og det blev værre og værre for hvert år, på trods af at hun allerede havde prøvet at hjælpe ham på mange forskellige måder. Så målet for dagens arbejde var at hjælpe ham af med hans allergi.

DSC07351
Sådan kan det også se ud når jeg arbejder….

Forud for mit besøg havde hans ejer virkelig været flittig, og havde været ude og plukke lidt af alle de planter hun havde en mistanke om at han ikke kunne tåle, eller som var tæt på stalden / folden – så da jeg kom blev jeg mødt af dette syn…

DSC07346
Hans ejer havde virkelig været flittig med at indsamle de planter hun havde mistanke om gav ham problemer!

Inden vi gik i gang tog jeg et lille videoklip hvor man tydeligt kan se hvor generet han var – på trods af at det regnede den dag jeg var ude hos ham, og pollenniveauet derfor ikke var helt så slem. Både hans ejer og andre i stalden fortalte at han altid stod og ”mulede”, men at det blev endnu værre her i pollen-sæsonen, og så lige så stille blev mindre og mindre efterhånden som pollen-sæsonen aftog.

MOV07348

Da vi var færdige tog jeg dette lille videoklip, hvor det er tydeligt at han nu kan slappe af og trække vejret uden problemer.

MOV07352

Også hans næsebor var blevet tørre da vi var færdige – hans ejer fortalte at de ellers altid var fugtige og ofte lidt dryppende som man også kan se på det første af disse billeder.

Næsebor efter afbalanceringen
Næsebor efter afbalanceringen
Næsebor inden afbalanceringen
Næsebor inden afbalanceringen

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu har hans ejer fået nogle punkter som hun selv arbejder videre med, og jeg glæder mig meget til at se ham igen om 6 uger 🙂

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du  læse mere om de teknikker jeg  arbejder med.
Hvis du er interesseret i at få mig ud til din hest / pony er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

2 kommentarer til “Afbalancering af allergihest”

 1. Hej Anja
  Det lyder rigtig spændende med kropsafbalancering.
  Jeg har en 7 års fjordhest som har og har haft udslæt , som jeg prøver at udrede.
  Dyrlægen startede med at give binyrebark, men nej tak. Osv osv
  Men hvordan vil en kropsafbalancering foregå og kommer du i det hele taget til sydvestjylland, Tønder.
  Venlig hilsen Mai

 2. Hej Mai

  Det glæder mig at du syntes mine kropsafbalanceringer lyder spændende

  Og ja, jeg kommer meget gerne en tur til Tønderkanten hvis du ønsker det.
  Når jeg kommer ud til en hest der lider af allergi, vil jeg starte med at teste hvilke typer af pollen den reagere på – dette gør jeg ved hjælp af en kinesiologisk test. Herefter vil jeg så teste hele hesten igennem – dvs hele meridiansystemet, chakra, organer, alle de forskellige vævstyper, alle led, mv., for at finde ud af hvor og hvordan hesten bliver påvirket af de pollentyper den reagere på. Herefter går jeg så i gang med selve kropsafbalanceringen, og i den forbindelse kombinerer jeg alle de forskellige teknikker jeg arbejder med efter behov. Det tager typisk omkring 2 timer (nogen gange lidt mindre, og andre gange lidt mere, afhængig af hvad jeg finder, og hvordan hesten reagere – jeg bruger altid den tid der skal til). Til gengæld holder det jeg laver i reglen ret godt, når hele kroppen bliver afbalanceret på den måde, og der går ofte relativt langt tid mellem mine besøg, hvis det overhovedet er nødvendigt med mere end et besøg. Mange gange får I også nogle punkter og/eller små simple øvelser, som I selv kan arbejde videre med. Det skal dog siges, at lige netop allergier ofte er noget som tager en del gange (typisk 8 – 12 gang, med 2-4 måneders mellemrum), før det er helt væk.

  Mange hilsner fra Anja / Moderne Hestehold

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *