Nyder heste altid at få Equine Touch?

Af: Anja Thorup Jensen

Langt de fleste heste nyder at få Equine Touch.

Det er især en særlig form for ”blidhed”, der opstår i hestenes øjne, jeg tager som et tegn på at de nyder at få Equine Touch. Herudover kommer så den generelle afslapning af hestens muskler, en glat og afslappet mule, øre der ”hænger” lidt ud til siden, gaben, sænkning af hals og hoved, samt spontan strækning, -og for vallakkernes/hingstenes vedkommende at de skafter ud.

 

Men ikke alle heste nyder at få Equine Touch.

Blandt enkelte af de heste jeg har haft arbejdet med, har jeg oplevet både meget tydelige, og mere subtile tegn på, at de ikke brød sig om at få Equine Touch. Blandt de mest tydelige tegn har der været trusler om bid og/eller spark, samt at hesten tydeligvis har ønsket at bevæge sig væk fra mig. Blandt de mere subtile tegn har der været et ”bekymret” og/eller ”skeptisk” udtryk i deres øjne, anspændt mule, spændte muskler, samt en krop i generel alarmberedskab med løftet hoved og sænket ryg.

At hestene har haft reageret sådan på Equine Touch tænker jeg hænger sammen med at hestene har haft smerter, og derfor ikke har haft brudt sig om berøring, og/eller at de har haft dårlige erfaringer med mennesker.

I løbet af Equine Touch sessionen plejer hestene dog at slappe mere og mere af, og ender i reglen med at nyde det – dog har de typisk været ”lidt på vagt” og fulgt mig nøje med blikket og/eller ørene når jeg har haft arbejdet omkring områder hvor de har været ømme.

En enkelt af de heste jeg har haft arbejdet med var meget aggressiv de to første gange jeg arbejde med den (var ifølge ejeren meget aggressiv over for alle – ejeren incl.), og jeg havde egentlig besluttet at stoppe forløbet. Men den 3. gang jeg var i stalden (jeg gav også andre heste i denne stald Equine Touch) tog den ørene frem og kikkede direkte på mig da jeg kom. Så jeg besluttede alligevel at prøve at give den Equine Touch igen, og den har efterfølgende været væsentlig mere afslappet i forbindelse med Equine Touch – og nyder det meget i dag! Som et lille P.S. kan jeg nævne, at den ikke længere er aggressiv, og at det fx ikke længere er et problem at have smed, hvilket før i tiden krævede bedøvelse.

Tilbage til “Spørgsmål og svar om Equine Touch”

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du læse mere om de teknikker jeg arbejder med. Hvis du er interesseret i at få mig ud til dig selv eller din hest / pony / hund / kat er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *