Kan man ændre på asymmetri af hestens hoved?

Af Anja Thorup Jensen

Ja, det kan man godt, og her er et eksempel på hvorfor det kan være en god idé at gøre det. De 3 billeder herunder er nogle som en kunde har været så sød at sende mig, så jeg kunne bruge dem til at vise hvordan det er muligt at hjælpe heste der har problemer som følge af asymmetri af hovedet.

Brio nov 2015 - 1

Brio nov 2015 - 2

Brio nov 2015 - 3Det første billede er taget umiddelbart inden afbalanceringen. Billedet i midten er taget umiddelbart efter afbalanceringen. Det sidste billede er taget 2 dage efter afbalanceringen. Ved afbalanceringen (som omfatter hele hesten, og ikke kun dens hoved) er der blevet brugt en kombination af flere forskellige teknikker – alle meget blide. Som det ses på billederne er hestens hoved blevet væsentlig mere symmetrisk, og især øjnenes placering har ændret sig en del. Selv om jeg kun har haft besøgt hesten en enkelt gang, og selv om der stadig  er lidt asymmetri tilbage at spore, har hesten ændret adfærd i positiv retning. Hesten var ret aggressiv over for andre heste, jagtede rundt med dem, og havde ”kort lunte”. Hestens ejer har fortalt, at den efter afbalanceringen er blevet mindre aggressiv, og har fået længere lunte. Hesten er ung og endnu ikke i træning.

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du læse mere om de teknikker jeg arbejder med. Hvis du er interesseret i at få mig ud til din hest / pony er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *