Hest med skævt bækken – “Hun søgte efter jorden med venstre bagben dagen efter afbalanceringen”

Af: Anja Thorup Jensen

Her kan du se et par før- og efterbilleder af en hoppe, med et temmelig skævt bækken. Især på det billede hvor der er zoomet ind, er det tydeligt at se hvordan det venstre indvendige bækkenhjørne (tuber sacrale) er højere end det højre.

Bækkenskæv

Billederne til venstre er taget umiddelbart inden afbalanceringen, og billederne til højre er taget umiddelbart efter afbalanceringen.

Hestens ejer skrev efterfølgende til mig: ”Det har faktisk haft så stor en indvirkning på hende at hun dagen efter mærkede efter med venstre bagben, nærmest som hun søgte efter jorden :-)) hendes haleføring er kun halv så skæv nu som før. Man kan se hun ikke er låst som før :-)))”.

Tip!

Klik her hvis du er interesseret i at læse mere om hestens bækken, og hvilke symptomer, reaktioner og træningsproblemer man typisk vil opleve hvis hesten har problemer med bækkenet.

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du  læse mere om de teknikker jeg  arbejder med.
Hvis du er interesseret i at få mig ud til din hest / pony er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

2 kommentarer til “Hest med skævt bækken – “Hun søgte efter jorden med venstre bagben dagen efter afbalanceringen””

 1. Hej Anja
  Jeg har en ung hest på 4 år som er skæv i bagpartiet samt uens muskulatur i skulderparti.
  Jeg har læst dit opslag og der,tænkte jeg, straks, at det kunne passe til min hest.
  Jeg skriver til dig for at få eventuel godt råd for jeg har haft alverdens kiropraktor og kranietsekral behandler samt dyrlæger, uden ændring.
  kunne du behandle min hest??? Mod betaling selfølgelig, jeg kunne ikke se om du kørte ud og behandler, i den teks som jeg googlede.
  Mvh Emily
  PS håber at hører fra dig, da min hest mangler hjælp❤️

 2. Hej har læst din gode artikel. Jeg har en hest, der har skævt bækken, låser ryggen, samt lægger sig på bidet. Kan det være sadlen der trykker Den?
  Hilsen Lise

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *