Har din hest en glad tunge?

Af: Anja Thorup Jensen

MedlyVidste du, at for at hesten kan bøje nakken, og samtidig trække vejret, skal dens underkæbe kunne skubbes lidt frem? Låsninger og / eller spændinger i kæbeleddet giver derfor også spændinger i nakken, og påvirker derved bevægeligheden ned gennem hele rygsøjlen. Ligeledes kan låsninger, skævheder og spændinger omkring tungebenet, som hæfter til kraniet lige bag kæbeleddet, påvirke bevægeligheden af hele rygsøjlen. Endvidere er der muskel-forbindelse fra tungebenet til både svælget, kæbeleddet, nakken, skulderbladet, brystbenet og overarmen. Det vil sige, at hvis hesten er generet i og omkring tungen, kan det påvirke både hestens balance, forbensaktion og samlingsgrad.

TIP! Jeg har rigtig gode erfaringer med, at de teknikker jeg arbejder med har kunnet hjælpe heste med spændinger og låsninger omkring tungen, kæbeleddet, nakken og rygsøjlen. Under “Hvad kan jeg tilbyde” kan du  læse mere om de teknikker jeg  arbejder med. Er du interesseret i at jeg skal komme forbi din hest/pony og se hvad jeg kan gøre for den, er du meget velkommen til at kontakte mig på mail: post@modernehestehold.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

{ 1 comment… read it below or add one }

Mette Nielsen november 8, 2015 kl. 17:53

Interessant læsning, jeg er i snart mange år redet min meget følsomme hoppe med næsen foran lodret, og de seneste 2 år bidløs sidepull og det er faktisk det som passer hende bedst, men tænk på hvor mange heste som bliver redet bag lodret, det er meget uhyggeligt

Leave a Comment