Lidt om sadler der kan ændres i bredden…

Af: Anja Thorup Jensen

Har du tilbagevendende sadelproblemer? Eller skal du ud og købe en ”ny” brugt sadel? Så er det en rigtig god idé at få en dygtig sadelmager / sadelfitter til at gennemgå og godkende sadlen.

sadlenJeg oplever desværre regelmæssigt heste som tydeligt vis har problemer med sadlen, men hvor det umiddelbart ser ud til at sadlen passer hesten. En helt ny stopning hjælper ikke, og hvad er forklaringen så? Mange ender med at konkludere, at så er det nok bare en dårlig vane hesten har fået…

Men meget ofte kan det skyldes, at sadlens kopfjern (der holder den forreste del af sadlen oppe og fri af hestens manke, og som afgør sadlens bredde) og/eller sadelbommen (sadlens skelet) er blevet skævt. Dette kan fx ske hvis sadlen udvides eller bliver gjort smallere, hvilket efterhånden er muligt med en del sadler. Men det er bestemt ikke alle sadler som kan tåle dette, og både kopjernet og sadelbommen kan tage skade af dette, hvis ikke sadlen er designet til det, eller hvis ikke det gøres korrekt. De gode sadelmagere / sadelfittere ved selvfølgelig godt hvilke sadler der kan ændres i bredden, og om det kræver opvarmning eller ej, men der er jo desværre også brodne kar indimellem som ikke har de store skrupler ved at ændre bredden på sadler som ikke er designet til det, eller som de ikke har det rette udstyr til at ændre… Så se jer rigtig godt for derude! Og ikke mindst, så lyt til jeres heste og ponyer –og stol på at der er noget galt, hvis det er dét de fortæller Jer….!

TIP! Jeg har rigtig gode erfaringer med, at de teknikker jeg arbejder med har kunnet hjælpe heste der lider af både akutte og gamle saddelproblemer. Under “Kropsafbalancering” kan du  læse mere om de teknikker jeg  arbejder med. Er du interesseret i at jeg skal komme forbi din hest/pony og se hvad jeg kan gøre for den er du meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *