Har din hest/pony et pas?

Af: Anja Thorup Jensen

Vidste du, at der d. 1. januar 2010 trådte en ny lov i kraft, som betyder at alle heste og ponyer skal have et pas? Og at passet skal indeholde medicinsider? I forbindelse med lovgivningen er der lavet en overgangsordning som betyder at:

  • Heste/ponyer der skal slagtes, eksporteres eller skal på markeder/samlesteder skal, fra d. 1.januar 2010 have pas med medicinsider.
  • Heste/ponyer som er født den 1. januar 2010, eller herefter, skal have pas med medicinsider inden de er fyldt 6 måneder, eller inden udgangen af fødselsåret.
  • Heste/ponyer som er født mellem den 31. december 2005 og den 31. december 2009 skal, fra d. 31.december 2010 have pas med medicinsider.
  • Heste/ponyer som er født mellem den 31. december 2001 og den 31. december 2005 skal, fra d. 1.juli 2010 have pas med medicinsider.
  • Alle øvrige heste/ponyer skal, fra d. 31.december 2011 have pas med medicinsider.

For at kunne få et pas skal hesten/ponyen være chipmærket. Undtaget er dog heste/ponyer i den organiserede avl som allerede er brænde- eller frysemærkede, og hvor mærket indeholder cifre.

For at få pas til din hest pony skal du enten henvende dig til Landscenteret Hest (http://www.landbrugsinfo.dk/heste/sider/startside.aspx) eller til din dyrlæge.

Vær opmærksom på, at pas som er udsted af Landscenteret Hest i perioden fra den 1. januar 1999 til 1. juli 2009 ikke indeholder sider til brug for registrering af medicinering. Det sammen gælder for mange udenlandske pas. Disse pas skal derfor opdateres med medicinsider, hvilket sker hos den aktuelle pasudstedende myndighed. Tidsfristerne for denne opdatering af eksisterende pas, er de samme som for udstedelse af nye pas.

Når din hest/pony dør skal du anmelde det inden for 30 dage, og indsende hestens/ponyens pas til Landscenteret Hest.

Du kan finde bekendtgørelsen på http://www.retsinfo.dk/.

Her skal du søge efter bekendtgørelse nr. 1448 af 15. december 2009.

Du kan også klikke her for at læse hele bekendtgørelsen.

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du læse mere om de teknikker jeg arbejder med. Hvis du er interesseret i at få mig ud til dig selv eller din hest / pony / hund / kat er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *