Har din hest problemer omkring de sidste 3 halshvirvler?

Af: Anja Thorup Jensen

tresidstehalshvirvler2Vidste du, at hvis hesten har problemer mellem 5., 6. og 7. halshvirvel vil den ofte have skiftende forbenshaltheder, snuble meget, skyde skulderen ud ved bøjninger og/eller have generel stivhed i halsens nederste del. Det skyldes, at nerverne til forbenene kommer ud mellem disse hvirvler, og derfor bliver påvirket ved problemer i dette område. Så er din hest/pony halt, på trods af at dens ben og fusser er tip top i orden, har du nu en idé om hvor du måske kan lede efter en forklaring –og en løsning….

Også en ting som gjordkrampe kan nogle gange skyldes rotationer af hestens nederste halshvirvler.  Den gode nyhed er, at hestens hvirvler typisk roterer fordi musklerne i den ene side af hvirvlen trækker for meget, mens musklerne på den anden side trækker for lidt. Så når muskeltonus normaliseres, vil hvirvlerne typisk ”falde på plads”, og hesten vil ikke længere opleve smerter i forbindelse med at have gjorden på, og gjordkramperne vil ophører. Klik her hvis du ønsker at læse mere om gjordkramper

 

TIP! Jeg har rigtig gode erfaringer med, at de teknikker jeg arbejder med har kunnet hjælpe heste der har problemer omkring hals/nakkehvirvlerne. Under “Kropsafbalancering” kan du  læse mere om de teknikker jeg  arbejder med. Er du interesseret i at jeg skal komme forbi dinhest/pony og se hvad jeg kan gøre for den er du meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

6 kommentarer til “Har din hest problemer omkring de sidste 3 halshvirvler?”

 1. Hejsa
  Jeg vil også gerne høre om hvad du kan gøre for min hest med slidgigtsforandringer i C5/C6? Hvilken form for behandling og pris.
  På forhånd tak 🙂

  Mvh Gitte

 2. vibeke jensen

  Hejsa
  Vi har en hest til udredning da den er uren, behandlet for sene mens tadig udren. Der er konstateret låsning i 7 halsvirel…Den har nu stået i 4 uger, med skridt ligeud 5 dage/uge.
  I longe er hun uren når hun liver bedt om at gå ned – uren når rytter sætter sig op og bøjer hende af…

  Har du et forslag til hvad vi skal gøre og hvad der kan gøres ?

  mvh Vibeke

 3. Grethe HERSBØLL

  Hej
  Min hest har været uren på sit venstre forben i 3 måneder nu, der har været utallige behandlere ind over og alt røntgen er ok, Vibeke Jensen stiller samme spørgsmål d. 15 maj 2016 hvad svar gav du hende, for jeg tror min hest har samme problem, hvad kan der gøres. ??? Meget Venlig Hilsen Grethe Hersbøll

 4. Hej jeg faldt over dette da det er lige der min kan finde på at hapse ud efter mig. Hvad er prisen? Mvh Rikke Mikkelsen

 5. Hej Anja
  Godt billede du har sat ind i artiklen. Anede ikke halshvivlen sag sådan på en hest. Rider en hest der måske har problemer i nakken.
  Vil lægge mere mærke til om hsn snubler.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *