Frost-frit vand til hestene

Af: Anja Thorup Jensen

For at undgå, at det vand man sætter frem til hestene fryser til is, kan man købe to store baljer. Den ene balje skal være lidt større end den anden – rent faktisk skal bunden på den største balje have nogenlunde samme størrelse som toppen at den mindste balje. (fx en balje på 40 L og en balje på 90 L). Den store balje sættes på hovedet. Herefter skæres bunden ud, og den lille balje sættes så ned i den store balje, og bæres af dennes kant. Herved skabes et isolerende luftlag, som i hvert fald i en vis grad hindre at vandet fryser.

Og så kan konstruktionen jo både bruges inde og ude…

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

3 kommentarer til “Frost-frit vand til hestene”

 1. Hejsa –og tak fordi du vil dele link og erfaringer med os andre!

  Dog vil jeg lige kommentere at tippet nok ikke ligefrem er ”opfundet” af Mikkel for et par uger siden… Jeg lærte selv denne måde at vinter-vande heste på i en stald i Tyskland for 17 år siden! I det område hvor jeg boede dengang var der rigtig mange som brugte forskellige afskygninger af denne metode. De fleste havde fået konstrueret to trækar som de brugte, i stedt for de mure-baljer som langt de fleste bruger i dag. Nogle isolerede så med halm, skum eller andre ting mellem de to kar, mens andre syntes det virkede tilstrækkeligt med luftisoleringen alene.

  Andre har også gode erfaringer med at blande lidt sukker, eller spiseolie, i hestenes drikkevand for at hindre at det fryser. Her skal man dog være opmærksom på, at nogle heste værger sig ved at drikke, hvis vandet lugter/smager anderledes end det plejer, og derfor vil de måske ikke få drukket nok. Det skal man altså være opmærksom på hvis man vælger at forsøge sig med denne løsning.

  Man skal i øvrigt også være opmærksom på, at de sorte murespande som så mange bruger til hestenes drikkevand ikke er fødevaregodkendte, og at de rent faktisk indeholder sundhedsskadelige stoffer som frigives til hestenes drikkevand.

  Mange hilsner fra Anja / Moderne Hestehold

 2. Kære Anja
  Jeg har læst at du skriver at vi skal være opmærksomme på at de sorte vandbaljen ikke er fødevare godkendte.. Jeg har forgæves søgt efter baljer som er fødevare godkendt og den største jeg kunne finde var en “kasse” på ca 40×60 og den bliver simpelthen for lille.. Jeg ringede til et firma men der ville en balje i “normal” str koste ca 2500kr pga af lille ordre og fragt, og det tænker jeg ikke jeg vil ofre på en balje 😉
  Så nu kommer mit spørgsmål til dig, har du en god ide til hvor man kan købe baljer som er fødevare godkendte???
  Mvh Wita

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *