Er det hesten eller rytteren som sejler af sted?

Af Anja Thorup Jensen

På et tidspunkt var jeg ude hos en ekvipage, som får en smule undervisning ind imellem – og det var endnu én af de dage, hvor jeg ville ønske at jeg havde haft videokameraet med…. Jeg har haft både hest og rytter på briksen, så jeg kender både styrker og udfordringer hos dem begge. De var i gang med opvarmningen da jeg kom, og vi begyndte at arbejde med lidt sidebevægelser op af midterlinjen. Det er en øvelse som de efterhånden var blevet ret skræppe til, men denne dag slingrede de af sted, og kunne slet ikke finde hverken retning eller flow…. Det undrede mig en smugle, så jeg spurgte ind til hvordan hun havde det i kroppen – det viste sig at hendes ene knæ var begyndt at drille en smule igen. Så i stedet for at blive ved og ved og ved med at øve sidebevægelserne, løsnede jeg spændingerne i hendes knæ – og 5 min senere kunne de uden problemer lave de fineste sidebevægelser op af midten.

Der var så stor en forskel på hvordan de klarede øvelsen før og efter at jeg havde løsnet rytterens knæ, at ku jeg godt ha haft tænkt mig at have det på video… Men selv om jeg ikk har det, vil jeg alligevel gerne dele oplevelsen med Jer. De fleste af os ryttere har nemlig meget ofte temmelig meget fokus på vores hestes træning – men vi glemmer indimellem, at vi selv er en lige så vigtig del af ekvipagen, som hesten er! Og hvis vi som ryttere er i dårlig form, har dårlig balance, har en dårlig kropsfornemmelse, har mange spændinger, mangler styrke og/eller smidighed osv., er vi ikke alene et stort handicap for hesten, men vi gør det også meget mere kompliceret for os selv. Og ofte er vi slet ikke bevidste om hvilke større eller mindre udfordringer vi har – eller hvordan de forplanter sig til hesten…. Så oplever du, at du og din hest træner de samme ting igen og igen og igen, uden at opnå det ønskede resultat, så har du her et lille tip til hvor du evt ka hente lidt hjælp 🙂

TIP!
Under “Kropsafbalancering” kan du læse mere om de teknikker jeg arbejder med. Hvis du er interesseret i at jeg skal komme forbi dig og din hest / pony, så send mig en mail på modernehestehold@live.dk eller giv mig et kald på tlf 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *