Hvilke ændringer kan jeg forvente at se hos min hest, efter at den har fået Equine Touch?

Af: Anja Thorup Jensen

Når din hest har fået Equine Touch kan du forvente at se både fysiske, psykiske og følelsesmæssige ændringer hos din hest. At Equine Touch påvirker hesten både, fysisk, psykisk og følelsesmæssigt hænger sammen med, at hele kroppen jo hænger sammen. Det er ikke kun hestens hjerne, men alle kroppens celler som husker, og derfor vil påvirkning af hestens muskler og væv, også påvirke hestens mentale og følelsesmæssige hukommelse.

 

  • At hestens muskulatur føles blødere, og mere afspændt, efter en Equine Touch session, er et eksempel på at hestens fysik er blevet positivt påvirket af at få Equine Touch. At hesten efterfølgende står med vægten mere ligeligt fordelt på alle fire ben, har en bedre kropsholdning, har en bedre overlinje, har en bedre selv bæring, samt at hesten bevæger sig mere smidigt, løsgjort og med regelmæssige skridt, er alle eksempler på hvad man ofte kan observere efter en Equine Touch session, og de er ligeledes tegn på at hestens fysik er blevet positivt påvirket af at få Equine Touch. Endelig er det heller ikke ualmindeligt, at heste med en asymmetrisk muskelsætning, er blevet mere symmetriske i løbet af nogle Equine Touch sessioner – igen et eksempel på hvordan hestens fysisk kan påvirkes positivt af Equine Touch
  • At hesten bliver træt, gaber, gumler, smasker, og ikke mindst får et ændret blik, i forbindelse med en Equine Touch session, er tegn på at hestens psyke påvirkes af sessionen. Efterhånden er der også en del hesteejere som har meldt tilbage til mig, at de syntes deres heste er blevet bedre til at koncentrere sig, efter at de har fået Equine Touch. Dette ser jeg også som et tegn på, at Equine Touch påvirker hestene mentalt.
  • At hestens humør bliver bedre, at dens selvtillid bliver bedre, at den bliver mindre aggressiv, og at den får bedre relationer til andre heste, dyr og mennesker, er alle eksempler på hvad man undertiden kan observere efter at hesten har fået Equine Touch –og tegn på at hestens følelser kan påvirkes positivt af at få Equine Touch.

 

Jeg får rigtig mange tilbagemeldinger om at hestene, efter at de har fået Equine Touch:

 

  • Er blevet væsentlig nemmere at ride
  • At øvelser der aldrig har fungeret (fx anspring til galop, sidebevægelser til den ene eller begge sider, overgange hvor hesten slår fra, chancementer til den ene eller begge sider, osv.) nu pludselig er nemme at lave
  • At deres underviser har kunnet se en markant forbedring –og med undren i stemmen spørger ”Hvorfor går den pludselig så godt?”
  • At ”hysteriske” heste er blevet rolige –men uden at miste deres gnist
  • At heste som har haft svært ved at sætte muskler er blevet nemmere at bygge op
  • At deres underhals er forsvundet, og at overlinjen er blevet væsentligt forbedret
  • At heste der plejer at holde sig for sig selv på folden nu pludselig er blevet sociale og går sammen med de andre heste.
  • At  hovkvaliteten er blevet forbedret (specielt hos heste som i en periode har fået regelmæssig Equine Touch), og heste som før tabte mange sko nu ikke længere har problemer med at beholde dem på, og at heste som ikke har kunnet gå uden sko nu godt kan gå uden sko
  • At eksem og andre hudproblemer er væsentligt reduceret eller helt forsvundet (specielt hos heste som i en periode har fået regelmæssig Equine Touch)
  • At øjenbetændelse og øjne der løber i vand er blevet væsentligt forbedret
  • Osv….

Efter at hesten har fået Equine Touch kan der undertiden ses en form for ”healingskrise”, hvor frigivelsen af affaldsstoffer bliver større end hvad lever, nyre og kroppens øvrige organer kan håndtere, hvilket kan resultere i milde ”forgiftnings-symptomer” og/eller en kortvarig forværring af eventuelle symptomer som hesten måtte have. En sådan ”healingskrise” vil typisk toppe 3-4 dage efter en session.

Tilbage til “Spørgsmål og svar om Equine Touch”

Tip!
Under “Kropsafbalancering” kan du læse mere om de teknikker jeg arbejder med. Hvis du er interesseret i at få mig ud til dig selv eller din hest / pony / hund / kat er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig på mail: modernehestehold@live.dk eller mobil 61652717.

Artiklen tilhører Anja Thorup Jensen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Anja Thorup Jensen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *