Hvem står bag?

Mit navn er Anja Thorup Jensen.

Adfærdsbiolog

Jeg er uddannet Cand. Scient med speciale i hesteadfærd –og velfærd.
I forbindelse med mit studie har jeg erhvervet en masse teoretisk viden på et meget højt fagligt niveau. Jeg har blandt andet stor viden om anatomi, fysiologi og biomekanik, hvilket jeg i høj grad gør brug af både i forbindelse med mine kropsafbalanceringer og i forbindelse med træningen af hestene, samt når jeg underviser andre i at ride og træne deres heste. Ligeledes er min viden inden for neurobiologi og indlæringsteorier en stor fordel, både når jeg arbejder med hestene og når jeg underviser andre. Min viden inden for eksempelvis adfærdsbiologi, evolutionsbiologi og dyrevelfærd giver mig en solid baggrund for at kunne vurdere og rådgive andre inden for mange forskellige aspekter af hesteholdet, både når det gælder opstaldning, fodring, foldbrug og lovgivning.

Praktisk erfaring i at arbejde med heste

Jeg har en del praktisk erfaring i at arbejde med heste. Denne erfaring har jeg primært erhvervet via mit arbejde i forskellige typer af stalde i både Danmark og Tyskland. Jeg har blandt andet arbejdet på stutteri, rideskole, salgsstald, samt i en trænings- og uddannelsesstald med speciale i såkaldte ”problemheste”.

Equine Touch Body Worker

Jeg er også uddanet Equine Touch Practitioner.
Equine Touch er en meget blid, men samtidig meget kraftfuld og dybdegående teknik, hvor man kommunikerer med hestens krop -primært via vibrationer gennem hestens bindevæv og cellernes kommunikationssystem, samt ved stimulering af meridianbaner og akupunkturpunkter. Det vil sige, at der arbejdes holistisk/helhedsorienteret med hesten, og at det især er hestens evne til selvhealing som styrkes. Nogle af de effekter ved Equine Touch, som påvirker hestens evne til selvhealing, er dyb afslapning af spændte muskler, øgning af blodcirkulationen, øgning af lymfe-flowet, reduktion af væskeophobninger/ødemer, øget udskillelse af affaldsstoffer, styrkelse af immunforsvaret, øget bevægelighed, lindring af smerter, reducering af både følelsesmæssig og fysisk stress, frigørelse af energiblokeringer, stimulering af Qi-flow’et i meridianbanerne, samt en generel afbalancering af hele kroppen -både fysisk og psykisk. Det vil sige, at uanset hvad hestens problem er, og om det primært er af fysiologisk eller psykisk karakter, vil Equine Touch være et nyttigt værktøj som vil kunne hjælpe hesten.

Vibromuscular Harmonisation Technique Body Worker

Jeg er uddannet Vibromuscular Harmonisation Technique Practitioner, som er ”Equine Touch til mennesker”.

Vibromuscular Harmonisation Technique er en meget blid, men samtidig også meget kraftfuld og dybdegående teknik, som arbejder holistisk med kroppen. Der stilles ingen diagnoser i forbindelse med Vibromuscular Harmonisation Technique, og der arbejdes i og for sig heller ikke med specifikke problemer, men derimod med en generel afbalancering af hele kroppen – men når det så er sagt, kan man i forbindelse med kropsafbalanceringen selvfølgelig sagtens have ekstra fokus på aktuelle problematikker i kroppen.

Ved Vibromuscular Harmonisation Technique udføres en række blide, vibrerende bevægelser over det bløde væv, hvorved både vævet, meridianbaner og akupunkturpunkter stimuleres, men hvor det er kroppens bindevæv der primært er fokus på.

Kinesiologi til dyr og mennesker

Jeg er i øjeblikket ved at uddanne mig inden for Kinesiologi til både dyr og mennesker.

Ordet Kinesiologi stammer egentlig fra græsk, og betyder ”Læren om bevægelse”. I dag betegnes Kinesiologi også mange steder som ”Kropsafbalancering”, eller på engelsk ”Touch for Health”.

Kinesiologien er udviklet af kiropraktorer, som har kombineret deres viden om menneskekroppen og muskeltest med den østerlandske viden om livsenergi.

Når man arbejder med Kinesiologien benytter man sig af en såkaldt muskeltest, hvor man med ganske lette tryk på personens arme og ben i bestemte positioner, kan teste energien i de enkelte af kroppens energisystemer og herved får information om hvor i kroppen der er ubalance, samt hvad der kan gøres for at genoprette balancen, så personens egne ressourcer og selvhelbredende kræfter aktiveres. Denne del af arbejdet kaldes også for ”Afbalancering”, og beskriver ganske godt hvad det er kinesiologien arbejder hen imod – nemlig ”En krop i balance”.

Strukturel Integrations Terapi, Kranial Osteopati og Indirekte Osteopatiske Teknikker.

Jeg er i øjeblikket også ved at uddanne mig inden for Strukturel Integrations Terapi, inden for Kranial Osteopati og inden for Indirekte Osteopatiske Teknikker.

Tidligere job

Jeg har tidligere arbejdet i diverse stalde, på et dyrehospital, samt i fødevarestyrelsen– kontor for husdyrsundhed.

En livslang uddannelse

Jeg holder meget af at arbejde med heste, og sætter stor pris på den feedback jeg får fra både hestene og deres ejere, da det hjælper mig med at blive endnu bedre. Ud over det praktiske arbejde med hestene bruger jeg også meget tid på at tilegne mig ny viden, og jeg deltager også løbende i forskellige kurser og efteruddannelser.

Hvad siger andre

Hvis du har lyst til at læse lidt om hvad andre syntes om mig, så klik på dette link: Hvad siger andre om Anja

anja3

Share