Ryttertræning

Kursus ved Anja Thorup Jensen, Moderne Hestehold

De fleste of os ryttere har temmelig meget fokus på vores hestes træning – men vi glemmer indimellem, at vi selv er en lige så vigtig del af ekvipagen af som hesten er!

Hvis vi som ryttere er i dårlig form, har dårlig balance, dårlig kropsfornemmelse, har mange spændinger, mangler styrke og /eller smidighed, er vi ikke alene et stort handicap for hesten, men vi gør det også meget mere kompliceret for os selv.

Undersøgelser har vist, at rytterens problemer i reglen forplanter sig ret præcist til hesten. Hvis rytteren eksempelvis har en låsning i højre side af bækkenet, vil hesten også typisk få en låsning i højre side af bækkenet. Eller hvis rytteren har spændinger i skulderen, vil hesten også typisk få spændinger i skulderen. Det vil sige, at hvis rytteren ikke har fuld bevægelighed af alle sine led vil hesten heller ikke have det. Hvis ikke rytteren har en god balance vil det gå ud over hestens balance. Og hvis rytteren er stærk i den ene side vil hesten også blive stærk i den ene side, osv.

Mange gange vil hest og rytter træne de samme ting igen og igen og igen, uden at opnå det ønskede resultat – ofte fordi problemet skyldes skævheder, stivheder, svagheder osv. hos rytteren. Og rigtig mange gange er rytteren slet ikke klar over hvilke større eller mindre problemer han/hun har med sin egen krop –og/eller hvordan det forplanter sig til hesten. Så ud over at du som rytter ikke når de ønskede resultater, eller ikke når de resultater som du og hesten ellers nemt ville kunne nå, ender det desværre også meget ofte med at hesten ”går i stykker” – det vil sige får trænings/slidskader som følge af skæv belastning mv.

Da heste og ridning jo er en temmelig tidskrævende hobby, er det de færreste af os som har oceaner af tid til at træne ved siden af ridningen. Det er derfor ikke alene nødvendigt, at du ved hvad der er vigtig at træne som rytter, men også at du er bevidst om hvad der er lige nøjagtigt dine svagheder i forhold til ridningen, så du kan sætte ind lige præcis dér!

-Og dét er lige nøjagtig hvad dette kursus handler om!

Kurset vil være en blanding af teori, diverse tests og forskellige former for træning. Du vil altså lære, hvad det generelt er vigtigt at være opmærksom på, for at du som rytter har de bedst mulige forudsætninger for at få gode rideture, hvor du har masser af overskud, hvor du nemt og smidigt følger hesten, og hvor du nemt kan give hesten små, fine og ikke mindst yderst præcise signaler, i det helt rigtig sekund. Men du vil også finde ud af hvilke styrker og svagheder du selv har i forhold til ridningen –og ikke mindst hvor og hvordan du skal sætte ind, for på kortest mulige tid at opnå de bedste resultater, og derved få langt bedre rideture.

Men ikke nok med det, du vil også få inspiration og gode idéer til hvordan du kan integrere træningen i din hverdag –for det er først når vi får gjort træningen til en naturlig del af hverdagen, at vi også på den lange bane får trænet regelmæssigt, og derved sikre at vi hele tiden er den rytter som vores hest fortjener!

Mit mål er at gøre ridning sjovt, nemt og udviklende frem for hårdt, frustrerende og kompliceret. Med dette kursus giver du dig selv kortene på hånden til at få det sådan.

Hvornår og hvordan?

Dette kursus kan holdes lige præcis når det passer DIG bedst –og  dér hvor det passer DIG bedst. En stor del af kurserne vil enten kunne holdes i den rideklub /på den rideskole / i den stald, hvor du holder til. Eller måske hjemme hos dig privat.

Er I et par stykker, som ønsker et lidt mere privat kursus, er der mulighed for det. Men der vil også være mulighed for kurser med mange deltagere, fx et kursus, hvor hele rideklubben/rideskolen inviteres. Der er også mulighed for at bestille et kursus, hvor andre interesserede inviteres, via Moderne Hesteholds hjemmeside.

Forudsætninger 

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage i dette kursus – alle kan deltage!

Hvordan kommer jeg videre?

Vil du tilmelde dig dette kursus, eller ønsker du yderligere information om kurset, så send en uforpligtende mail til: modernehestehold@live.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *