Vibromuscular Harmonisation Technique

vht2Vibromuscular Harmonisation Technique er en meget blid, men samtidig også meget kraftfuld og dybdegående teknik, som arbejder holistisk med kroppen. Der stilles ingen diagnoser i forbindelse med Vibromuscular Harmonisation Technique, og der arbejdes i og for sig heller ikke med specifikke problemer, men derimod med en generel afbalancering af hele kroppen – men når det så er sagt, kan man i forbindelse med behandlingen selvfølgelig sagtens have ekstra fokus på aktuelle problematikker i kroppen.

Ved behandlingen udføres en række blide, vibrerende bevægelser over det bløde væv, hvorved både vævet, meridianbaner og akupunkturpunkter stimuleres, men hvor det er kroppens bindevæv der primært er fokus på.

Men hvad er bindevæv egentlig, og hvorfor er det så effektivt at arbejde med?

Jo, som ordet så fint forklarer, er bindevævet det væv der binder alt i kroppen sammen. Men bindevævet er også en vævstype som findes i mange forskellige varianter, idet der fx både findes bløde og elastiske former for bindevæv, men også hårde og solide former for bindevæv. De forskellige typer af bindevæv har forskellige strukturer, og forskellige funktioner i kroppen, men udgør samtidig også ét stort sammenhængende hele. Mange beskriver meget billedligt vores bindevæv som ét stort spindelvæv, der forbinder alt i kroppen med hinanden. Det sammen billede kan bruges i forbindelse med Vibromuscular Harmonisation Technique –her virker den blide vibrerende bevægelse på samme måde som når man røre ved et spindelvæv, nemlig ved at forplante sig til alle dele af vævet, så hver eneste celle i kroppen sættes i bevægelse. Dette er også en af ”hemmelighederne” ved hvorfor behandlingen kan skabe så store og dybdegående virkninger overalt i kroppen.

Vibromuscular Harmonisation Technique er behageligt og smertefrit

En lille, men vigtig, detalje i forbindelse med Vibromuscular Harmonisation Technique er, at det er fuldstændig smertefrit. Det er nemlig vigtigt at behandlingen ikke gør ondt, da musklerne vil spænde op i forbindelse med smerte – og da det er ikke muligt at samarbejde med spændte muskler er det altså en nødvendighed at behandlingen er så blid, et den ikke fremkalder smerte, og dermed spændthed hos personen. Og det er da heller ikke unormalt at folk næsten falder i søvn i forbindelse med den behagelige og dybdeafspændende behandling.

Som når man piller et løg fra hinanden

Da Vibromuscular Harmonisation Technique påvirker kroppen holistisk, og styrker dens evne til selvhealing. betyder det også, at det er kroppen som selv ”bestemmer” hvad der arbejdes med. Det vil sige, at du godt kan opleve at du i første omgang får løst nogle andre problemer, end dét /dem du egentlig havde tænkt dig at Vibromuscular Harmonisation Technique skulle hjælpe den med, og måske endda også nogle problemer som du slet ikke var opmærksom på at du havde, eller som du måske troede at der ikke var noget at gøre noget ved.

Man kan sammenligne det med, når man piller et løg fra hinanden – når det yderste lag pilles af kommer der et nyt lag til syne, og efterhånden får man så ”pillet alle lagene af”. Vibromuscular Harmonisation Technique virker lidt på samme måde –og især hvis du har mange problemer i kroppen og/eller hvis du har været ramt af lang tids sygdom, kan der være mange ”lag som skal pilles af”, inden kroppen til sidst når i balance, og fungere optimalt.

Vibromuscular Harmonisation Technique er ingen erstatning for læge- eller anden professionel behandling

Det er vigtigt at pointere, at Vibromuscular Harmonisation Technique på ingen måde er en erstatning for læge- eller anden professionel behandling!

Men Vibromuscular Harmonisation Technique supplerer både traditionel sygdomsbehandling, og andre alternative behandlingsformer som eksempelvis kinesiologi, kiropraktik, osteopati, fysioterapi, akupunktur, Bachs Blomstermedicin og homøopati rigtigt godt.

Vibromuscular Harmonisation Technique kan også bruges som ren forkælelse

Du behøver på ingen måde at have nogen problemer, for at få glæde af Vibromuscular Harmonisation Technique, da behandlingen selvfølgelig sagtens kan gives udelukkende for velværets skyld. Men netop fordi Vibromuscular Harmonisation Technique i så høj grad arbejder på at afbalancere hele kroppen på alle niveauer, vil behandlingen i disse tilfælde, ud over selve velværet, også have en forebyggende virkning.

Mange af mine 4-benede kunder er også begyndt at bruge behandlingen (som jo så hedder Equine Touch) som ”et præstationsfremmende middel”, da hestenes ejere har oplevet at de simpelthen præstere bedre når de har fået Equine Touch. Det giver god mening, for både dyr og mennesker gælder det, at når vi er i balance, og når vores fysiske og mentale helbred er i top, vil vi også kunne præstere optimalt – og derfor vil en behandling der søger at bringe kroppen tilbage i balance, også øge vores præstationsevne.

Vil du gerne se hvordan bindevæv ser ud?

Her er en kort lille video på ca 3 min med fantastisk gode optagelser af bindevæv. På videoen er det bl.a. meget tydeligt at se den tredimensionelle struktur af dette væv, som omgiver alt i vores/dyrenes krop.
Videoen giver også en forståelse af hvor stor en rolle bindevævet blandt andet spiller i forbindelse med ”kæmp eller flygt reaktioner”. I disse situationer sker der nemlig det, at bindevævet klemmer om blodkar og nerver. Dette er en fordel, da du/dyret så ikke bløder så kraftigt hvis du/dyret skulle blive såret + at smerten ikke bliver for voldsom/registreres med det samme.
Men hvis vi eller vores dyr hyppigt udsættes for faktorer som aktivere kroppens ”kæmp eller flygt reaktioner”, og vi ikke får genoprettet balancen i vores krop inden ”næste angreb”, opstår der en stress i vores væv. Det betyder, at det der starter med at være en fordel, ender med at give problemer – bindevævet bliver stramt og fortykkes, hvorved der sker der en konstant sammenklemning af både nerver og blodkar. Dette forårsager smerte, og gør at vævet ikke får friske forsyninger af ilt og næringsstoffer, og at affaldsstoffer ikke bliver fjernet.
Mange tror at bindevævet kun kan trække sig sammen i forbindelse med muskelaktivitet, og mange tror også at ”kæmp eller flygt reaktioner” kun forekommer ved fysiske og reelt livstruende trusler. Men ”kæmp eller flygt reaktioner” kan opstå ved alle former for stress – både fysisk, psykisk og følelsesmæssig stress, og laboratorieundersøgelser har vist, at bindevævet kan trække sig sammen uden påvirkning af muskelaktivitet – og at det gør det, når kroppen fx udsættes for stress eller depression.

Er du interesseret i at prøve Vibromuscular Harmonisation Technique?

Så skal du blot sende mig en mail på modernehestehold@live.dk eller giv mig et kald på tlf. 61652717, og så finder vi en tid til dig.

Ved afbestilling af en booket tid, bedes du give mig besked senest 2 hverdage før den aftale tid, af hensyn til andre som ønsker tiden. Afbud senere end 48 timer før en booket tid, afregnes til fuld pris.

Hvad siger andre

Hvis du har lyst til at læse lidt om hvad andre syntes om mig og mit arbejde, så har du muligheden her: Hvad siger andre om Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *