En sund og rask hest, som forbliver på toppen år efter år…

Af: Eva Lønborg-Madsen

… står nok øverst på alle hesteejeres ønskeseddel. Du kan faktisk gøre en hel del selv for at få opfyldt dette ønske. Først og fremmest skal du lære din hest at kende helt til bunds for på den måde at opfange faresignaler inden de udvikler sig til et problem. Dette er afgørende for at du kan forebygge stress, slitage og skader. På den måde kan du hjælpe din hest til et bedre liv i harmoni.

I vor tids stressede hverdag, er det vigtigt at vi lærer at læse hesten og at lytte til den. En metode som kan hjælpe dig til at lære dette, og som kan hjælpe dig med at lære din hest at kende på et dybere plan, er at lære Equine Touch, da du på et EquineTouch-kursus netop udvikler disse kompetencer. Og du lærer ikke alene at læse din hest i hverdagen, men du lærer også hvordan du kan påvirke din hests krop på en positiv måde.

Hesten får tit skyld for at være doven, gnaven og stædig, men der er altid en grund til det. Enten forstår hesten ikke hvad rytteren kræver af den, eller også har den ondt. Den eneste måde som hesten kan kommunikere dette ud, er med sin adfærd. Stress, udrustning og rytterens påvirkning er alle faktorer som har stor indflydelse på hestens almene tilstand. Et andet eksempel er for meget kraftfoder, som aflejrer affaldsstoffer i kroppen på hesten. Og kan hesten ikke komme af med disse affaldsstoffer ophobes de i musklerne som spændinger.

Viser det sig, at din hest har ophobning af affaldsstoffer i kroppen, kan Equine Touch hjælpe den, da Equine Touch afspænder musklerne og øger blodcirkulationen. Med øget blodcirkulation øges tilførslen af ilt og næringsstoffer til musklerne samtidig med at affaldsstoffer bæres væk (lymfedrænage/detox).

Equine Touch handler frem for alt om at forebygge. Desuden arbejder du altid holistisk, dvs med helheden, og du fokuserer dermed ikke kun på enkelte symptomer, som måske slet ikke er hovedproblemet. Teknikken kan hjælpe dig med at opdage skader i tide og fx hjælpe dig med at mærke, om problemet måske stammer fra sadlen, fra forkert træning, fra spændinger osv. Equine Touch erstatter på ingen måde dyrlægens besøg, men Equine Touch supplerer både traditionel dyrlægebehandling, osteopati, kiropraktik, akupunktur og Bachs blomstermedicin rigtig godt.

Med ET lærer du din hest at kende på en anden måde, du får kontakt med den på et dybere niveau og du får dermed et bedre liv sammen med din firbenede ven.

Til sidst vil jeg lige nævne nogle eksempler på hvilke reaktioner jeg har set hos heste som har fået Equine Touch:

  • Basse, en stor dejlig Frieser, var ikke til at drive frem. Efter Equine Touch sprang han glad rundt i hallen fuld af energi.
  • Princess, en sød gammel pony, trissede stille rundt på marken. Efter Equine Touch løb hun rundt på marken og legede med de andre heste.
  • Pride, en skøn springhest, var begyndt at refusere. Efter Equine Touch vendte hans springiver tilbage.
  • Dirfa, en islansk hoppe, var øvehest på et Equine Touch-kursus. Efter en kursist havde øvet Equine Touch på hende, blev hun ved med at kigge tilbage på sin bagpart resten af eftermiddagen. Da hun blev lukket ud på fold, tonsede hun rundt på folden som aldrig før. Hun sparkede til siderne og hvinede lystigt. Hun var lige blevet gjort opmærksom på, at hun havde en bagpart.
Billedet her er taget på et Equine Touch kursus, og viser hvordan eleverne øver sig på Equine Touch i praksis.
Billedet her er taget på et Equine Touch kursus, og viser hvordan eleverne øver sig på Equine Touch i praksis.

Artiklen tilhører Eva Lønborg-Madsen, og må ikke kopieres, sælges, distribueres eller på anden måde gengives uden udtrykkelig skriftlig tilladelse fra Eva Lønborg-Madsen.

Nu hvor du er færdig med at læse artiklen…
Fortæl mig, hvad du synes! Hvilke tanker satte teksten i gang hos dig? Hvad fik du ud af artiklen? Er der områder du gerne ville have uddybet? Jo mere feedback jeg får fra DIG, jo bedre er mine muligheder for at skrive noget som netop DU syntes er interessant!
Men vær opmærksom på, at jeg ikke længere har tid til at skrive personlige svar til alle. Indimellem kan det godt være at jeg lige kommentere på ét eller andet hvis jeg har tiden til det, men har du specifikke spørgsmål vedr. din egen hest / pony, så kontakt mig på mail eller telefon – måske har jeg et hurtigt svar til dig, eller du kan booke en tid til en konsultation hos mig.

 

2 kommentarer til “En sund og rask hest, som forbliver på toppen år efter år…”

  1. Kære Zenia
    Eva, som har skrevet denne artikel, og som er den eneste der har haft undervist i Equine Touch her i Danmark, underviser desværre ikke længere.
    Men via dette link til den internationale hjemmeside for Equine Touch, kan du se hvor i verden du ellers kan få uddannelsen (men så bliver det jo nok uden hest 😉 )
    Kh Anja / Moderne Hestehold

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *