Strukturel Integrations Terapi

I forbindelse med mine kropsafbalanceringer arbejder jeg blandt andet med Strukturel Integrations Terapi, som er en teknik hvor der primært arbejdes med bindevævet, eller fascia som det også kaldes.

Som ordet så fint forklarer, er bindevævet det væv der binder alt i kroppen sammen. Men bindevævet er også en vævstype som findes i mange forskellige varianter, idet der fx både findes bløde og elastiske former for bindevæv, men også hårde og solide former for bindevæv. De forskellige typer af bindevæv har forskellige strukturer, og forskellige funktioner i kroppen, men udgør samtidig også ét stort sammenhængende hele. Mange beskriver meget billedligt vores bindevæv som ét stort spindelvæv, der forbinder alt i kroppen med hinanden.

Ved bevidst at arbejde med dette væv, kan der skabes strukturelle forandringer som ikke alene kan ses på kropsholdningen, men som også i høj grad kan mærkes ved fx øget bevægelsesfrihed, reduktion af eventuelle smerter, mere energi, bedre præstationer osv.
Især i forbindelse med smertelindring har jeg fået rigtig meget god feedback i forbindelse med denne teknik. Ikke alene fordi teknikken er så blid at den ikke gør ondt, men også fordi den er så effektiv til at reducere/fjerne smerten, hvilket igen hænger sammen med at det primært er bindevævet der arbejdes med. Der findes nemlig temmelig mange nerver i bindevævet, så en stor del af de smerter vi mærker, sanses i bindevævet. Hertil kommer, at når bindevævet bliver stramt og fortykkes, sker der en sammenklemning af nerverne, hvilket også forårsager smerte.

Men også mange følelsesmæssige problemer og gamle traumer kan forløses ved hjælp af Strukturel Integrations Terapi. Det hænger sammen med, at alle vores oplevelser bliver lagret i bindevævet, og at man ved at løsne vævet også kan ”løsne hukommelsen”. Både når jeg arbejder med Strukturel Integrations Terapi, og når jeg arbejder med andre teknikker der har bindevævet i fokus, sker det indimellem at den jeg arbejder med pludselig begynder at græde, og så siger noget i retning af ”hvor er det mærkeligt, jeg kan slet ikke lade være med at græde, men jeg ved ikke hvorfor jeg græder”. Andre begynder pludselig at grine, nogle bliver vrede og begynder at råbe, nogle begynder at synge, og nogle begynder pludseligt at ryste voldsomt. Reaktionerne forsvinder i reglen ganske hurtigt igen, og mange kommer bagefter med beskrivelser som ”Nu føler jeg mig pludselig meget lettere”, ”Det er som om der er faldet en sten fra mit hjerte”, ”Lige nu har jeg det som om jeg kan flyve”, ”Det er som om jeg har haft en tung rygsæk på, som nogen nu har taget af mig” osv. Nogle oplever også sådanne reaktioner i dagene efter en session, mens andre blot fortæller om en ”lethed” uden at de har haft egentlige reaktioner som her beskrevet. Hos nogle dukker der også gamle minder op i forbindelse med sessionen, og mange af dem har efterfølgende fortalt mig, at de nu kan tænke på minderne uden at det genere dem. Men man skal ikke være bange for at give sig i kast med sådanne teknikker af skræk for hvad der måske kan dukke op, for teknikkerne er så blide, og samarbejder så meget med kroppen, at det kun er det du/dyret er klar til at slippe som dukker op. Jeg har endnu ikke haft én eneste som har udtrykt, at de syntes at det har været ubehageligt eller voldsomt, men mange har udtrykt forundring over nemt det egentlig føles og/eller hvor fascinerende de syntes det har været at opleve, hvor meget den fysiske krop, psyken og følelserne egentlig hænger sammen.
Når jeg arbejder med dyrene ser jeg ofte rigtig meget gaben, ændringer af vejrtrækningen osv, men indimellem oplever jeg også at hesten fx pludselig lægger øre, løfter et bagben med trussel om et spark, eller lignende, men uden at det er rettet mod mig (eller andre). Ligeledes har jeg oplevet en hund der pludselig begyndte at knurre, men igen uden følelsen af at det var rettet mod mig, og hvor den et øjeblik efter sukkede dybt og lage sig om på siden. Her tænker jeg at det også er gamle minder der dukker frem og forløses i forbindelse med sessionen.

Strukturel Integrations Terapi er ingen erstatning for dyrlæge / læge- eller anden professionel behandling

Det er vigtigt at pointere, at Strukturel Integrations Terapi på ingen måde er en erstatning for dyrlæge / læge- eller anden professionel behandling!

Strukturel Integrations Terapikan også bruges som ren forkælelse

Hverken du eller dit dyr behøver at have nogle problemer, for at få glæde af Strukturel Integrations Terapi, da teknikken sagtens kan bruges udelukkende for at give øget velvære. Men netop fordi Strukturel Integrations Terapi arbejder så meget via bindevævet er det både effektivt til at stimulere alle kroppens systemer og forebygge problemer. En anden faktor er, at netop når du /dit dyr ellers er fit og godt tilpas har kroppen resurserne til at ”tage fat på gamle problemer som måske tynger dig/dit dyr uden at du overhovedet lægger mærke til det – før de pludselig slipper og er væk…
Hvis du selv dyrker sport, eller hvis du bruger dit dyr til én eller anden form for sport, vil du typisk også opleve at du/dit dyr er i stand til at præstere endnu bedre efter at have fået Strukturel Integrations Terapi

Er du interesseret i at prøve Strukturel Integrations Terapi på egen krop eller prøve det til dit dyr?

Så skal du blot sende mig en mail på modernehestehold@live.dk eller giv mig et kald på tlf. 61652717, og så finder vi en tid til dig.

Ved afbestilling af en booket tid, bedes du give mig besked senest 2 hverdage før den aftale tid, af hensyn til andre som ønsker tiden. Afbud senere end 48 timer før en booket tid, afregnes til fuld pris.

Hvad siger andre

Hvis du har lyst til at læse lidt om hvad andre syntes om mig og mit arbejde, så har du muligheden her: Hvad siger andre om Anja

Vil du gerne se hvordan bindevæv ser ud?

Her er en kort lille video på ca 3 min med fantastisk gode optagelser af bindevæv. På videoen er det bl.a. meget tydeligt at se den tredimensionelle struktur af dette væv, som omgiver alt i vores/dyrenes krop.
Videoen giver også en forståelse af hvor stor en rolle bindevævet blandt andet spiller i forbindelse med ”kæmp eller flygt reaktioner”. I disse situationer sker der nemlig det, at bindevævet klemmer om blodkar og nerver. Dette er en fordel, da du/dyret så ikke bløder så kraftigt hvis du/dyret skulle blive såret + at smerten ikke bliver for voldsom/registreres med det samme.
Men hvis vi eller vores dyr hyppigt udsættes for faktorer som aktivere kroppens ”kæmp eller flygt reaktioner”, og vi ikke får genoprettet balancen i vores krop inden ”næste angreb”, opstår der en stress i vores væv. Det betyder, at det der starter med at være en fordel, ender med at give problemer – bindevævet bliver stramt og fortykkes, hvorved der sker der en konstant sammenklemning af både nerver og blodkar. Dette forårsager smerte, og gør at vævet ikke får friske forsyninger af ilt og næringsstoffer, og at affaldsstoffer ikke bliver fjernet.
Mange tror at bindevævet kun kan trække sig sammen i forbindelse med muskelaktivitet, og mange tror også at ”kæmp eller flygt reaktioner” kun forekommer ved fysiske og reelt livstruende trusler. Men ”kæmp eller flygt reaktioner” kan opstå ved alle former for stress – både fysisk, psykisk og følelsesmæssig stress, og laboratorieundersøgelser har vist, at bindevævet kan trække sig sammen uden påvirkning af muskelaktivitet – og at det gør det, når kroppen fx udsættes for stress eller depression.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *