Hvad siger andre om at få undervisning af Anja?

Mette Petersen

Jeg har fået undervisning af Anja i dressur i 6 år, og hun har lært mig hvor vigtig det er at forstå hvorfor hesten gør som den gør, og hvordan den er bygget og hvad der er naturligt for den. Hvor vigtigt det er at kende sin hest, og forstå hvorfor den lige gør sådan i dag, og hvad det er der påvirker den, siden at den gør sådan.

At udstyret/smedearbejdet skal være tilpasset og i orden for at kunne opnå den optimale ridning/ridetur. Og sidst men ikke mindst, som er meget vigtige for vores heste, at når de har fri fra deres rytter, at de får lov til at gå på fold i deres flok i mange timer og nyde græsset på en stor fold, hvor der er plads til dem alle, så de kan vandre og holde sig selv i gang.

Som person er Anja én der brænder for sin sag, og for bedre vilkår for heste og andre dyr. Anja er åben, lyttende, pligtopfyldende, vedholdende og ikke mindst stædig (på den gode måde ;o). Jeg ønske det bedste for Anja og håber, at hendes budskab og syn når ud til så mange som muligt, og at I vil tage godt imod hende hvor end hun kommer frem.

Carsten SchaalCarsten Schaal

Jeg har hele mit liv været bange for heste men aldrig fået gjort noget ved det.
Så en dag besluttede jeg mig for at nu skal det være.
Jeg lavede en aftale med Anja, fortalte hende om min situation og hun ville gerne hjælpe mig.
Vi brugte ca. 3 timer med snak og bevægede os rundt på folden for at hilse på hestene.
Jeg har det fint med at stå på den anden side af hegnet, men nu var det virkelighed, dem og mig.
Anja er meget dygtig til at lærer fra sig og jeg følte mig tryk ved hele situationen, så længe hun stod ved min side.
Efter en god snak om hvad jeg skulle se efter på hestens mimik, altså prøve at forstå heste snak. Som tiden skred frem, blev jeg mere og mere rolig, selvom de skræmte mig, når jeg blev omringet af flere heste på en gang, følte mig trængt op i en krog. Så tog Anja affærer og vist mig hvordan jeg kunne kommunikere med dem, så de ikke overrente mig. Jeg har jo altid gjort det forkerte, kan jeg se i bakspejlet, så nu kan jeg bedre forstå hestene var så urolige før i tiden og jeg blev utryk og bange, måske der jeg lærte 100 meter sprint på meget flot tid.
Det hele endte med jeg blev rigtig gode venner med denne hest ved navn Medly.
Takker mange gange Anja. Du gjorde en forskel i dag.

Share